Στην κάτω μεριά της πλατείας Αγ. Ειρήνης, επί του πεζόδρομου της Αιόλου, υπάρχει ένα μαγαζί που ίσως να μην προσέξεις με την πρώτη ματιά. Λέγεται Spollati. Δεν είναι από τις νέες αφίξεις στην περιοχή, όμως, η ανοδική του πορεία μάς έκανε να το προσέξουμε καλύτερα. Και όταν μάθαμε ότι σερβίρει και ένα από τα καλύτερα burgers του Κέντρου, δεν χάσαμε την ευκαιρία να το επισκεφτούμε.

spollati-xoros

Το κρύο δεν μας επέτρεψε να καθίσουμε έξω και έτσι βολευτήκαμε σε ένα από τα όμορφα τραπέζια του πρώτου ορόφου κοντά στην τζαμαρία για να μη χάσουμε την περατζάδα της Αιόλου. Industrial διακόσμηση χωρίς υπερβολές, προσεγμένα έπιπλα, ζεστά χρώματα, μια επιβλητική μπάρα στο ισόγειο και αναπαυτικοί καναπέδες στον όροφο συνθέτουν ένα cosy και όμορφο περιβάλλον. Άλλωστε οι ιδιοκτήτες, Γιώργος Αμπεριάδης (με σπουδές Μουσικής στο Παρίσι) και η Ιωάννα Σιδηρά (με σπουδές Αρχιτεκτονικής στη Φλωρεντία) είχαν στόχο να φτιάξουν έναν οικείο χώρο, που θα ήθελαν και οι ίδιοι να κάνουν στέκι. Και χωρίς αμφιβολία το κατάφεραν.

spollati-salata

spollati_bar_S

Ο κατάλογος, μικρός και αρκετά εύκολος. Μάς κέντρισαν το ενδιαφέρον οι 5 διαφορετικοί single origin espresso, αλλά και η προσεγμένη λίστα με τα κοκτέιλ, που έχει δημιουργήσει ο bartender Σταύρος Τιτάκης. Ξεκινήσαμε με ένα ζεστό σάντουιτς με μοσχάρι, μανιτάρια, κόκκινες πιπεριές, καραμελωμένα κρεμμύδια και τυρί cheddar καθώς και με μια tortilla με ψητό χοιρινό, γουακαμόλε, κόλιανδρο και καυτερή σος. Εντύπωση μας έκανε το ωραίο ψωμί του χορταστικού σάντουιτς που μάθαμε ότι το φτιάχνουν οι ίδιοι εδώ καθημερινά αλλά και η ευχάριστα καυτερή σάλτσα της tortilla. Όποιος έχει επισκεφτεί το εστιατόριο Hannover στο Βαθύ της Μάνης έχει μυηθεί στην απίστευτα νόστιμη κουζίνα του Μανιάτη σεφ Γιώργου Ζευγολατάκου. Εδώ ο σεφ μαζί με τον Αλέξανδρο Ουντίλα κάνουν ένα βήμα παραπέρα και δημιουργούν ένα πραγματικά all day μενού με πρωινό και πιάτα που μπορείς να παραγγείλες όλες τις ώρες της ημέρας.

spollati-xoros1

Για κυρίως επιλέξαμε και τα δύο burgers του καταλόγου: classic burger με μπιφτέκι από blanc angus που ήρθε ζουμερό και σωστά ψημένο με νόστιμο ψωμί (σπιτικό και αυτό) και πολλές πατάτες και burger ιβηρικού χοίρου με τσορίθο. Και ήταν αυτό που ξεχώρισα. Νόστιμο, καυτερό από το τσορίθο και πολύ χορταστικό.

spollati-glyko

Φυσικά και δεν φύγαμε χωρίς να δοκιμάσουμε κάποιο από τα γλυκά. Η πορτοκαλόπιτα με λευκή κρέμα και σάλτσα από φρούτα του πάθους ήταν υπέροχη όπως και το All about chocolate με τις έξι διαφορετικές υφές σοκολάτας. Σε γενικές γραμμές το Spollati είναι ένα όμορφο all day bar-restaurant που σε κρατά στον φιλόξενο χώρο του και σε κάνει να θες να ξαναπάς. Και όταν δε φτιάξει ο καιρός και ανοίξει τις τζαμαρίες του, τότε τα τραπεζάκια στο πεζόδρομο θα φαντάζουν ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες.

info
Αιόλου 27Α, Πλ. Αγ. Ειρήνης, τηλ. 215 5513004. Κόστος: €15-20.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr