«Είναι η πιο ωραία Μαργαρίτα που έχω φάει στη ζωή μου», αναφώνησε ο 7χρονος γιος μου όταν δοκίμασε την Margherita του Etien, στο Νέο Ψυχικό! Και από τους μικρούς ως γνωστόν μαθαίνεις την αλήθεια. Το κουκλίστικο Εtien, που άνοιξε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου μέσα σε δύσκολες αντικειμενικά συνθήκες για την εστίαση, κατάφερε να κερδίσει τον κόσμο του και να ξεχωρίσει, γιατί έχει αυθεντική ιταλική πίτσα, με ποιοτική πρώτη ύλη και σε ιδιαίτερους και τολμηρούς συνδυασμούς. Είναι με λίγα λόγια αυτό που έλειπε από την πόλη.

Το καλύτερο απ’ όλα είναι μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να ετοιμαστείς για να βγεις και να την απολαύσεις, να κάνεις δηλαδή κράτηση και να κάτσεις -αν και γίνεται και αυτό στα λιγοστά σεπαρέ του. Σε μόλις 10 λεπτά από την παραγγελία σου μπορείς να την πάρεις μαζί σου και να την απολαύσεις στο δρόμο, χαζεύοντας τις βιτρίνες του Νέου Ψυχικού ή όπως έκανα εγώ να την πάρεις και να την απολαύσεις με την παρέα σου στο σπίτι. Το σωστό ψήσιμο και το σωστά δουλεμένο ζυμάρι είναι αυτό που θα διαπιστώσεις από την πρώτη μπουκιά, ενώ τα premium υλικά είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά. Και μιας και είπαμε για τη ζύμη, υπεύθυνος για το άρτιο αποτέλεσμα είναι ο μετρ του είδους, Σπύρος Δημόπουλος, ο οποίος εκπαιδεύτηκε στην Ιταλία και κατάφερε να δημιουργήσει μετά από πολλούς πειραματισμούς το τέλειο ζυμάρι. Χωρίς μαγιά, αλλά με προζύμι, χρησιμοποιώντας κορυφαίας ποιότητας αλεύρι από πετρόμυλο από τη Βόρεια Ιταλία, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, αλλά ταυτόχρονα με χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη. Έτσι, μέσω της διαδικασίας ωρίμασης του ζυμαριού, το γευστικό αποτέλεσμα γίνεται πιο εύπεπτο, πιο νόστιμο και πιο υγιεινό. Αυτό ήταν το μεγάλο στοίχημα που κέρδισε το Etien Pizza Bar.

Κι αφού στρώσουν το ιδανικό ζυμάρι οι έμπειροι πιτσαδόροι του Etien, βάζουν από πάνω τα καλύτερα υλικά από την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Αυτό μάλιστα που θα παρατηρήσεις όταν δεις τον κατάλογο είναι οι απίθανοι συνδυασμοί υλικών που όμοιούς τους δεν έχεις ξαναδεί. Με περισσότερους από 30 διαφορετικούς δημιουργικούς συνδυασμούς υλικών, είναι σίγουρο πως θα βρεις μία επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας και κάθε διάθεση. Από την κλασική αλλά πειραγμένη San Daniele & Rucola με σάλτσα ντομάτας S.Marzano, μοτσαρέλα, prosciutto San Daniele, ρόκα, παρμεζάνα και τοματίνια μέχρι την ψαγμένη Nduja & Salsiccia με σάλτσα ντομάτας S.Marzano, μοτσαρέλα, φρέσκο λουκάνικο και φυσικά nduja και από την gourmet Speck & Brie με μοτσαρέλα, brie, καραμελωμένο λεμόνι και μέλι μέχρι την εγχώρια Mattogiani με μοτσαρέλα, τυρί burrata, λούζα και βολάκι Τήνου, ο καθένας θα βρει τη δική του προσωπική αγαπημένη. Η δική μου αγαπημένη ήταν η Νorma με σάλτσα ντομάτας S.Marzano, μοτσαρέλα, μελιτζάνα, τομαντίνια, κουκουνάρι, τυρί burrata, πεκορίνο, βασιλικό και ξύδι, αλλά και η Tarufo e Bresaola με μοτσαρέλα, πέστο ρόκας και τυρί Provolone (χωρίς ντομάτα!). Ολες τους πραγματικά γευστικές και ανάλαφρες -μην περιμένετε πολύ τυρί και λιπαρή αίσθηση- ψήνονται σωστά σε αυθεντικό ξυλόφουρνο και μπαίνουν στην πιο κομψή συσκευασία πίτσας που έχω δει.

Ο κατάλογος πέρα από 28 απίστευτους συνδυασμούς πίτσας που έχει, προτείνει και 6 κλασικές και αγαπημένες μακαρονάδες, όπως την κλασική Μπολονέζ, ή την καυτερή Αrrabbiata και την αυθεντική Carbonara με σπεκ, κρόκο αβγού, παρμεζάνα και μαϊντανό. Για συνοδεία υπάρχουν φυσικά και ολόφρεσκες σαλάτες, όπως η πειραγμένη Burrata ή η εκλεπτυσμένη Rucola.

Το Etien Pizza Bar είναι μια πολύ ωραία ιδέα, που έλειπε από την Αθήνα και άνοιξε στο κατάλληλο σημείο, κεντρικά στο Νέο Ψυχικό έχοντας όλους τους καλούς οιωνούς με το μέρος του. Κάνει και delivery στις κοντινές γύρω περιοχές (Φιλοθέη, Παλαιό Ψυχικό, Χολαργό και Χαλάνδρι). Να πάτε!

info
Διονυσίου Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6777783, FB/EtienPizzaBar

Διαβάστε επίσης:

Πόση ώρα τρέξιμο χρειάζεται για να «κάψουμε» μια πίτσα;

Λαδένια Κιμώλου, η ελληνική πίτσα

Πίτσα: Ο απόλυτος οδηγός και πώς να την απολαύσετε

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr