Ντυμένο στα λευκά, τα κίτρινα και τα πράσινα της πρασινάδας, το L’ Audrion σου φτιάχνει τη διάθεση πριν καν αποφασίσεις πού θα καθήσεις. Και οι επιλογές ως προς το τελευταίο είναι πολλές και εξίσου ελκυστικές, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τη ζεστή μπάρα, τα τραπεζάκια με την γαργαλιστική θέα μπροστά στην ανοικτή κουζίνα και τις βιτρίνες με τα τυριά ή το υπόγειο κελάρι.

Το τελευταίο είναι (θεωρητικά) και η μηχανή της καινούργιας άφιξης στην πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας, μιας και φιλοξενεί 120 ετικέτες από τον γαλλικό αμπελώνα, που υπό την εξαιρετική καθοδήγηση του οινοχόου Γιώργου Μαρθαλαμάκη θα υποχρεώσουν και τον πλέον ψαγμένο οινόφιλο σε πολλαπλές επισκέψεις.

audrion

Το L’ Audrion, σύμφωνα με τους ανθρώπους του, είναι μια Cave à manger, όμως για κακή (ή καλή) του τύχη το manger έχει αναλάβει ένας από τους κορυφαίους Γάλλους σεφ που έχουν περάσει από τη χώρα μας. Ο βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin Alain Parodi ήταν συχνός επισκέπτης της Ελλάδας –διατελώντας μάλιστα σύμβουλος σε εστιατόρια όπως η Χύτρα– πριν εγκατασταθεί προ 5ετίας μόνιμα εδώ και αρχίσει προσφάτως να γεμίζει τα πιάτα του L’ Audrion με απανωτές γευστικές εκρήξεις.

Γιατί περί γαστρονομικού εμπρησμού μπορείς να (παρα)μιλάς όταν το γεμιστό με Μοσχάρι Τορτελόνι σκάει στο στόμα, όταν βυθίζεις το κουτάλι στο Μεδούλι που έρχεται σερβιρισμένο μέσα στο κόκαλο-κορμό ή όταν τα Σαλιγκάρια με το Λουκάνικο μάχονται μέχρις εσχάτων σε λουτρά Πράσινου Ριζότο! Όμως ακόμα και μέσα από αυτή την ομοβροντία εντάσεων και νοστιμιάς, η στόφα και η υψηλή τεχνική του πανάξιου σεφ ξαναβάζει την πίσω ρόδα που βρίσκεται αιωρούμενη στον γκρεμό, πίσω στο χώμα. Πάρτε για παράδειγμα το Fois Gras de Canard, τη λιπαρότητα του οποίου σπάει εκπληκτικά με την ξινόστυφη μους κυδωνιού ή το συγκλονιστικό Ριζότο με Μπουρατίνα, το οποίο στέλνει στα ουράνια με το άρτυμα τρούφας και ξύσματος λεμονιού· ή πάλι το απίστευτα ισορροπημένο Ταρτάρ, το οποίο βγάζει από τη βαρεμάρα της υφής με μικροσκοπικά θεο- τραγανιστά κρουτόν.

Βέβαια ο Parodi μπορεί να είναι και αρκούντως τρυφερός σερβίροντας ένα τέλειο Χοιρινό Μάγουλο με βραστές πατάτες και απλά μανιτάρια, μόνο που και εδώ θα φροντίσει να μην φανεί γλυκανάλατος φέρνοντας στο πιάτο και μια σάλτσα από λεμονάτο βελούδο.

Στην Γαλλία ο νόμος σε υποχρεώνει να φας κάτι προκειμένου να έχεις το δικαίωμα να σερβιριστείς κρασί σε μια Cave a manger. Στην Ελλάδα ευτυχώς αυτός ο νόμος δεν ισχύει, αφού σε αντίθετη περίπτωση το φαγητό του Alain Parodi θα σου έδινε το δικαίωμα να αδειάσεις όλη του την κάβα!

Cave a manger ή manger a cave λοιπόν; Αδύνατον να απαντήσω, όμως το μόνο που με βεβαιότητα μπορώ να πω είναι ότι ο Alain Parodi πυροδοτεί με τόνους ενδιαφέροντος και κλάσης το νόστιμο φαγητό και ότι το L’ Audrion μού προσέφερε μια από τις πιο ολοκληρωμένες (και αξέχαστες) οινογαστρονομικές εμπειρίες των τελευταίων ετών.

info
Πλατεία Φιλομούσου Εταιρίας 3 & Φαρμάκη, Πλάκα, τηλ. 210 3241193.
Κόστος: 35€ / άτομο, χωρίς κρασί

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr