Όλα τα πολύτιµα πράγµατα στον πλανήτη είναι καλά κρυµµένα, συνήθως πίσω, κάτω ή ανάµεσα σε αδιάφορα υλικά. Πάρτε για παράδειγµα το πετρέλαιο, που βρίσκεται βαθιά θαµµένο µέσα στη γη, ή τον χρυσό, ο οποίος συχνά είναι µπερδεµένος µε τόνους λάσπης! Το La Rôtisserie είναι ένα τέτοιο γαστρονοµικό διαµάντι που βρίσκεται καλά κρυµµένο πίσω από το Giacomo, στο κέντρο της Κηφισιάς. Και όπως υποδηλώνει το όνοµά του, στην καρδιά του κτυπά µια υπερµεγέθης rotisserie που από τις σούβλες τις βγαίνουν πεντανόστιµα και απερίγραπτα ζουµερά πουλερικά (κατά τα γαλλικά πρότυπα) αλλά και άλλα είδη κρεάτων.

Φυσικά για να προκύψει αυτό το αποτέλεσµα δεν αρκεί µόνο η µαστοριά στο ψήσιµο, αλλά και η ποιότητα των κρεάτων αυτή καθαυτή. Εδώ χρησιµοποιούνται corn fed κοκοράκια και κοτόπουλα, χοιρινή πανσέτα από Irish Hampshire, tri tip από Black Angus 150 ηµερών ωρίµασης και εξαιρετική ντόπια αρνίσια picanha! Πέντε διαφορετικές -και ωραιότατες!- χειροποίητες σάλτσες µπορούν να παραγγελθούν για να συνοδεύσουν τα κρέατα, όµως δεδοµένων της νοστιµιάς και της ζουµεράδας τους, προσωπικά θα έµενα µόνο στις ψηµένες στη rotisserie πατάτες µε δεντρολίβανο, αλάτι και χυµό πορτοκάλι ή στην τριλογία των πουρέδων (καρότο, κολοκύθα, γλυκοπατάτα).
Ο τοµέας, πάντως, που αποτέλεσε την αναπάντεχα ευχάριστη έκπληξη ήταν αυτός της… απολίπανσης, µια και οι σαλάτες είναι ένα τόσο δυνατό χαρτί για το La Rotisserie που µπορούν να γίνουν αφορµή επίσκεψης ακόµα και για χορτοφάγο! Ανεξαρτήτως επιλογής, υπάρχει µια υπέροχη αίσθηση δροσιάς και ισορροπίας σε όλες τους, µε την υπεροχή της Quinoa και της Rôtisserie έναντι των άλλων να είναι καθαρά υποκειµενική.

Αντίθετα, πιστεύω ότι πιο αντικειµενική εκτίµηση είναι αυτή για τα επιδόρπια, µια και η µους σοκολάτας µε κροκάν και πορτοκάλι ή το cheese cake µε µαύρο βύσσινο σίγουρα δεν είναι γλυκά που βρίσκεις συχνά σε αναλόγου ύφους µαγαζιά. Το La Rôtisserie συνδυάζει τη ζεστασιά του περιβάλλοντος και την οικειότητα του φαγητού µιας κορυφαίας ψησταριάς µε την εξαιρετική πρώτη ύλη και τη φίνα εκλέπτυνση των γεύσεων ενός γαστρονοµικού εστιατορίου. Εντυπωσιακό επίτευγµα όταν προσφέρεται µε το απόλυτα λογικό –για το location– ποσό των 20-22 ευρώ κατ’ άτοµο.

info
Λεβίδου 11, Κηφισιά, τηλ. 210 8085399. Ανοιχτά: 12.30 – 01.00.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr