Στο εστιατόριο του «St George Lycabettus», στο Κολωνάκι, «κυκλοφορεί» γαλλικός αέρας.

Το εστιατόριο «La Suite Lounge» βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου «St. George Lycabettus» και μάλλον δικαίως βραβεύτηκε με τον τίτλο «Καλύτερη Θέα». Κάποτε, στο όχι τόσο μακρινό παρελθόν, υπήρξε η κατοικία της οικογένειας Μαντζαβελάκη. Αν είστε αρκετά νέοι για να γνωρίζετε την ιστορία, ο Αντώνης Μαντζαβελάκης ήταν ένας από τους πρώτους ξενοδόχους της πόλης μας, ενώ το ξενοδοχείο που έχτισε στη θέση της οικογενειακής του κατοικίας έγινε αμέσως ορόσημο για την περιοχή της Δεξαμενής, ανάμεσα στο Κολωνάκι και τον Λυκαβηττό.

Από την κουζίνα του εστιατορίου, στα χρόνια που το επισκεπτόμαστε και δεν είναι λίγα, έχουν περάσει σεφ με βαριά ονόματα, όπως ο Εκτορας Μποτρίνι και ο Ζερόμ Σερ, δίνοντας ο καθένας το δικό του στίγμα. Για να έρθουμε στο σήμερα, όμως, εδώ και λίγο καιρό ή κουζίνα του «La Suite Lounge» έχει αρχίσει ταχύρρυθμα γαλλικά, αφού ο νέος -στην ηλικία- σεφ Ζοφρί Ραμπέρ μάς έρχεται από το Παρίσι. Στο βιογραφικό του παρελαύνουν μεγάλες κουζίνες («Le Bristol», «Tour d’Argent», «Lazare» του Ερίκ Φρενσόν κ.ά.), ενώ στις πιο πρόσφατες συνεργασίες βρίσκουμε το μπιστρό «Le Dude», εμπνευσμένο από τον «Μεγάλο Λεμπόφσκι» των αδελφών Κοέν, και το ομώνυμο εστιατόριο του σεφ Ζακ Φοσάτ, όπου από κοινού ανανεώνουν το γευστικό προφίλ του, ισορροπώντας μεταξύ κλασικού και μοντέρνου.

Στα δικά μας τώρα, ο Ραμπέρ ήρθε στην Ελλάδα έπειτα από πρόταση της συναδέλφου και φίλης Αντας Ηλιοπούλου στην οικογένεια Βασιλόπουλου, τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. Για την υλοποίηση του μενού, που εμπνεύστηκε από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, μάλιστα, ο Γάλλος chef συμπράττει με τον επί πολλά χρόνια executive chef του «St. George Lycabettus» Βασίλη Μήλιο.

Tο menu degustation που δοκιμάσαμε έχει τον τίτλο «Some like it Haute!», κάνοντας ένα χαριτωμένο λογοπαίγνιο μεταξύ του αγγλικού «Hot», από τον τίτλο της ομώνυμης ταινίας με τη Μέριλιν Μονρό, και του γαλλικού «Haute», που σημαίνει υψηλή και αναφέρεται προφανώς στη γαστρονομία. Στη λογική της bistronomie, στο μενού συνυπάρχουν γαλλικά και ελληνικά στοιχεία, με πιάτα σαν τα χτένια St. Jacques, που σερβίρονται μέσα σε ένα πράσο μπρεζέ, με κυβάκια αχλαδιού, ξηροκαρπάτες νότες και λίγο λάιμ, εναλλάσσοντας γεύσεις και υφές, τις γαρίδες σε κρούστα από μαραθόσπορο, με λεμόνι και μελωμένη ντομάτα, και το αρνάκι, γλασαρισμένο με μπαχαρικά, με κόκκινο λάχανο και τσιπς γλυκοπατάτας. Θα ξαναπάμε σύντομα.

info
Ξενοδοχείο «St. George Lycabettus», Κλεομένους 2, Κολωνάκι, τηλ. 210 7416000.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr