Το εστιατόριο Matsuhisa Athens, στο ξενοδοχείο Astir, δίνει ξεχωριστή γεύση και στο φετινό μας καλοκαίρι, προτείνοντας signature αλλά και νέα πιάτα, με την υπογραφή του Nobu Matsuhisa και την άψογη εκτέλεση του Executive Chef Τόνι Βρατσάνου και του Head Chef της ζεστής κουζίνας Θωμά Κουράκου.

Κάναμε πρόσφατα την καλοκαιρινή μας έξοδο στο Matsuhisa, ένα βραδάκι καθημερινής, στις 20:00, για να έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και το ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα -ένα θέαμα που θα έπρεπε να θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι κάθε επίσκεψης στο εστιατόριο. Πρώτη στάση λοιπόν, το infinity bar του εστιατορίου, όπου δοκιμάσαμε δροσερά κοκτέιλ όπως Yubari Fizz και Sakura Martini, παρακολουθώντας τον ήλιο να «σβήνει» στη θάλασσα και τον ουρανό να αποκτάει τα πιο όμορφα χρώματα.

Με αυτή την ωραία εικόνα, κατευθυνθήκαμε στη συνέχεια προς το τραπέζι μας, για να πάρουμε μία γεύση και από τα δημιουργικά πιάτα της κουζίνας του Matsuhisa. Και δοκιμάσαμε αρκετά…

Η αρχή έγινε με γευστική κρύα σούπα με noodles και Wagyu tataki ελαφρώς ψημένο εξωτερικά και τρυφερό στο κέντρο του. Σειρά είχαν τα θαλασσινά, με tartar γαρίδας με μαύρο χαβιάρι -που σίγουρα ήταν από τα highlights του μενού-, καθώς και ένα ιδιαίτερο tataki από χτένια με σος από φουά γκρα και τρούφα. Ακολούθησε το περίφημο sushi του Matsuhisa, που ήταν μία ποικιλία από nigiri με σολομό, τόνο, καλαμάρι, σαρδέλα και λαβράκι, καθένα με τη δική του νόστιμη γεύση. Στις σαλάτες, απολαύσαμε την Marinated Salmon Salad που είναι μία δροσερή πράσινη σαλάτα με τρυφερά κομμάτια μαριναρισμένου σολομού σε yuzu lemon juice, αλλά βρήκαμε αρκετά πρωτότυπη την Goma beef salad rolls, που είναι ρολάκια από πράσινη ανάμικτη σαλάτα, τυλιγμένα σε beef tataki και γαρνιρισμένα με dressing με βάση το σουσάμι.

Συνεχίζοντας με τα θαλασσινά πιάτα, ο αστακός tempura σε μπουκιές έδενε πολύ με το dressing τρούφας που τον συνόδευε, αλλά το Unagi kabayaki ή αλλιώς ψητό χέλι σερβιρισμένο με ρύζι ήταν αυτό που μας κέρδισε περισσότερο. Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην αναφερθούμε και στο πολύ ζουμερό φιλέτο wagyu, το οποίο σερβίρεται σε ιαπωνικό πυρήμαχο σκεύος, παρέα με λαχανικά και sake και είναι σίγουρα από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε. Ο γλυκός επίλογος γράφτηκε με peaches and bubbles ή αλλιώς ναμελάκα με κάρδαμο, σορμπέ βερίκοκο, ροδάκινα κονφί και γρανίτα prosecco, ένα δροσερό και ελαφρύ επιδόρπιο.

Όπως καταλαβαίνετε από τα σχόλια μας σε κάθε πιάτο, το Matsuhisa για μία ακόμη φορά αποδεικνύει ότι δεν χαρακτηρίζεται τυχαία ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, μιας και χωρίς να του λείπουν οι δημιουργικοί πειραματισμοί, καταφέρνει να διατηρεί άψογα τις ισορροπίες με τις κλασικές αξίες της Nobu κουζίνας.

info
Matsuhisa Athens, Astir, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8960510.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr