Το εστιατόριο, σχεδόν συνώνυμο με το Καβούρι τις δεκαετίες ’80 και ’90, κάνει ένα επιτυχημένο restart.

Τη δεκαετία του ’80 φοιτητές, μετά τις βουτιές στη θάλασσα καταλήγαμε στον «Μύθο», για το μπαρ πάνω στη θάλασσα, τον απόλυτο προορισμό της εποχής, μαζί με τις «9 Μούσες». Οι γονείς μας επέλεγαν πάντοτε το εστιατόριό του για ψάρι και ρομάντσα. Έπειτα, στα 90s, κατεβαίναμε για κυριακάτικα γεύματα ή ρομαντικά δείπνα by the sea, με φιλέ μινιόν ο πουάβρ ή καφέ ντε παρί, με συνοδεία λαχανάκια Βρυξελλών και ρύζι ε μπίζι. Κάποια στιγμή χαθήκαμε, ο «Μύθος» κι εμείς. Εκείνος παρέμεινε στην έδρα του, στο Καβούρι, και εμείς δύσκολα κατεβαίναμε πια για ρομαντικά δείπνα. Το εστιατόριο ωστόσο δεν έπαψε ποτέ να είναι εκεί, μια σταθερή παρουσία στο πιο χαρισματικό σημείο, κυριολεκτικά με τα πόδια στη θάλασσα. Και με κλασικό γευστικό ρεπερτόριο, στο οποίο το φρέσκο ψάρι έπαιζε σε πρώτο πλάνο.

Όλα αυτά μέχρι πρόσφατα, που η οικογένεια Διβάνη αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα ο «Mythos» να κάνει restart, για να διαγράψει μια νέα τροχιά. Αν δεν γνωρίζεις την ακριβή θέση του, δύσκολα θα αναγνωρίσεις τον χώρο. Σε τόνους του γκρι, δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας και ασφάλειας, ένα καταφύγιο από τον καλοκαιρινό ήλιο που σου κατεβάζει αυτόματα τους ρυθμούς. Η μαγεία παραμένει η ίδια στα τραπέζια που σχεδόν αγγίζουν τη θάλασσα, με εκείνα στην προβλήτα να σε μεταφέρουν σε ντεκ ιστιοπλοϊκού σκάφους.

Την κουζίνα έχει αναλάβει ο σεφ Λεωνίδας Φορτετσανάκης και το μενού του, που παραμένει κατά κύριο λόγο θαλασσινό, θα το χαρακτήριζα μεσογειακό με λίγες έθνικ αναφορές. Καλή και η κάρτα σούσι, με ενδιαφέροντες συνδυασμούς και ωραίες εκτελέσεις.Στα πιάτα παίξαμε περισσότερο με τα ελληνικής έμπνευσης, ξεκινώντας με μια ωραία μους λευκού ταραμά με πούδρα αυγοτάραχου και τσιπς από -πολύ καλό- τηγανητό κρεμμύδι, τραγανή και ζουμερή σπανακόπιτα σε μορφή spring rolls, σαλάτα με μαριναρισμένα κολοκυθάκια και παλαιωμένη γραβιέρα, που αγαπήσαμε, και ένα τρυφερό μπαρμπούνι μαριναρισμένο σε χυμό εσπεριδοειδών με κρέμα λάιμ. Στα κυρίως επιλέξαμε χταπόδι με πουρέ ρεβιθιού, φιλέτο τόνου με λαχανικά βουτύρου και σιτάρι «ριζότο» μαζί με ένα all time classic κοτόπουλο cordon bleu. Κανένα δεν μας απογοήτευσε, βάζοντας το «Mythos» στη λίστα των εστιατορίων που θα επισκεφτούμε ξανά.

Υπολογίζετε γύρω στα 50 ευρώ το άτομο χωρίς ποτό, σε ένα καλό value for money για σωστή ψαροφαγία. Μπόνους, αν πάτε τη σωστή ώρα, το ηλιοβασίλεμα, με τον ήλιο να βουτάει στη θάλασσα ακριβώς μπροστά σας.

info
«Mythos by Divani», Ηλίου 2, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8911100. Κόστος: 50€ / άτομο.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στο περιοδικό Gala που κυκλοφορεί με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr