Η Λίμνη της Βουλιαγμένης είναι μία σχεδόν μαγική τοποθεσία της Αττικής, που δεν μπορεί παρά να προκαλέσει δέος σε κάθε επισκέπτη. Η νέα της γευστική πρόταση, έρχεται να σταθεί επάξια σε αυτό το εμβληματικό σημείο.

Η ιστορία της Λίμνης υπήρξε ανέκαθεν άρρηκτα δεμένη με τα ιαματικά νερά της, ενώ σε συνδυασμό με την ομορφιά του τοπίου, μετατράπηκε σε κοσμικό θέρετρο για εκλεκτούς επισκέπτες. Σήμερα, είναι ενταγμένη στο Natura 2000 και έτσι, πέρα από τις βουτιές στα νερά της, προσφέρεται και για πεζοπορίες σε βατά μονοπάτια, για όσους θέλουν να τη θαυμάσουν και αφ’ υψηλού. Το φρέσκο προφίλ της δε, είναι σίγουρα πιο νεανικό και κεφάτο, δίνοντας μας μία πολύ ωραία πρόταση για έξοδο από το πρωί μέχρι το βράδυ, για μπάνιο και spa, αλλά και για καφέ, φαγητό ή ποτό, που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια.

Τη νέα all day εμπειρία προτείνει η εταιρεία Terrablue (Il Barretto και Σερσέ λα Φαμ), που ανέλαβε πρόσφατα το χώρο, γυρίζοντας νέα σελίδα στο αισθητικό και γευστικό προφίλ της Λίμνης. Με άλλα λόγια, το παλιό σκηνικό ανασκευάστηκε και πλέον, η Λίμνη μοιάζει με αιγαιοπελαγίτικη παραλία. Δυο διαφορετικοί χώροι σε δύο επίπεδα, ο ένας κοιτάζει αφ’ υψηλού τη θέα στο νερό και στους λουόμενους, ο άλλος πλησιάζει τη Λίμνη με τα πόδια σχεδόν στο νερό. Ξαπλώστρες και φερ φορζέ σε μια λιτή και κομψή διάταξη, που δημιουργεί μια μονοχρωματική, ξεκούραστη διάθεση. Πίσω από το μοναδικό ντεκόρ, βρίσκεται το γραφείο Cosmosanima και γυναικείες ματιές της Μιράντας Καραμανλή και της Φαίδρας Αναστασιάδη.

Και ενώ όλη μέρα μπορούμε να απολαύσουμε εκεί πρωινό, brunch, σνακ, πίτσα και ελαφριά πιάτα που συνδυάζουν την ελληνική με την ιταλική κουζίνα (τα οποία μπορούν να σερβιριστούν ακόμη και στις ξαπλώστρες), το βράδυ το σκηνικό αλλάζει. Με τη δύση του ηλίου, οι ξαπλώστρες μαζεύονται από το ένα κομμάτι και στήνονται τα τραπέζια του δείπνου. Όπως στο Σερσέ λα Φαμ και το Il Barretto, έτσι και στο Nero, ο Ανδρέας Λαγός, που έχει την καθοδήγηση του μενού, δίνει τη δική του άποψη για τη νέα ελληνική γεύση, ενώ πίσω από την φιλοσοφία και το σχεδιασμό των πιάτων βρίσκεται ο executive chef Βασίλης Πέππας. Στο fine dining menu τους, το οποίο δοκιμάσαμε πρόσφατα, βρίσκουμε πιάτα που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα.

Αρωματικοί και τραγανοί ρεβιθοκεφτέδες με τσαλαφούτι και πελτέ, αχινοσαλάτα με ελαιόλαδο και λεμόνι που δίνει εκείνη τη μαγική γεύση της θάλασσας σε κάθε μπουκιά, γευστικότατη φάβα Σχοινούσας με καπνιστό χέλι και θυμαρίσιο μέλι, αλλά και μία διαφορετική χορτόπιτα με τραγανά φύλλα σε στρώσεις που ενδιάμεσα περιλαμβάνουν μία αρωματική γέμιση χορταρικών, μυρωδικών και φέτας, είναι τα ζεστά ορεκτικά που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε. Στα πρώτα πιάτα, απολαύσαμε επίσης tartare μπαρμπούνι με αβγά πέστροφας, ενώ στις σαλάτες ξεχωρίσαμε τα ντοματίνια με τσαλαφούτι που σερβίρονται με παξιμάδι χαρουπιού και πούδρα ελιάς.

Μιας και το καλοκαίρι αγαπάει τα θαλασσινά, συστήνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε στα κυρίως τα αχνιστά μύδια που συνδυάζονται αρμονικά με χειροποίητο λευκό και μαύρο κριθαράκι. Ενδιαφέρουσα πρόταση είναι και το κοτόπουλο, το οποίο σερβίρεται με αρωματικό τραχανά με χόρτα εποχής. Θα πρέπει όμως σίγουρα να αφήσετε χώρο και για τουλάχιστον ένα από τα γλυκά τους, όπως το φίνο τιραμισού με κρέμα μασκαρπόνε, λικέρ πικραμύγδαλο και γκοφρέτα με πραλίνα στο οποίο προσθέτουν στο σερβίρισμα και ένα φλιτζανάκι εσπρέσο. Αναμφίβολα ο ιδανικότερος επίλογος για κάθε γεύμα. Όσο για τη wine list, περιλαμβάνει ετικέτες αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα.

info
Λίμνης Βουλιαγμένης, Αθήνα, τηλ. 210 8962590.
Καθημερινά 08:00π.μ. έως 02:00π.μ.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr