Το τρίτο μέλος της οικογένειας Nice n Easy μας κατεβάζει και φέτος στην Astir Beach, για all day απολαύσεις δίπλα στο κύμα.

Το Nice n Easy Seaside επιστρέφει στα νότια, με προτάσεις από νωρίς το πρωί για brunch και για όσους απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην ανανεωμένη παραλία του Astir, μέχρι αργά το βράδυ για εκείνους που θέλουν να κάνουν την καλοκαιρινή τους έξοδο με θέα τα καταγάλανα νερά της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Ο άνετος χώρος του εστιατορίου είναι ντυμένος στα λευκά, δίνοντας μία αίσθηση χαλάρωσης που κάνει κάθε επισκέπτη να αισθάνεται ότι βρίσκεται σε διακοπές, ακόμη και αν πρόκειται για μία σύντομη έξοδο καθημερινής. Βοηθάει βέβαια σε αυτό και το γεγονός ότι εκεί που σταματάει το ντεκ του εστιατορίου αρχίζει η άμμος.

Στην κουζίνα τώρα, ο head chef Δημήτρης Φέτσης, ακολουθεί τη farm-to-table φιλοσοφία των εστιατορίων nice n easy, με πιάτα όπου κυριαρχούν οι βιολογικές πρώτες ύλες, προερχόμενες κυρίως από τοπικούς παραγωγούς. Πέρα από τις προτάσεις φαγητού, το φετινό μενού έχει και πολλές γλυκές εκπλήξεις, αποτέλεσμα της συνεργασίας του εστιατορίου με τον ταλαντούχο pastry chef Νικόλα Στράγγα, τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Στην πρόσφατα επίσκεψη μας είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολλά από τα πιάτα που περιλαμβάνονται στο μενού. Ξεκινήσαμε με τριλογία ελληνικών αλοιφών ή αλλιώς καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πούδρα μαύρου σκόρδου, δροσερό και ελαφρύ τζατζίκι καθώς και μία γουακαμόλε με ελληνικά αβοκάντο και σε κάπως διαφορετική εκδοχή από την κλασική μεξικάνικη, που όμως μας άρεσε εξίσου. Η Burrata di Bufala από τη λίμνη Κερκίνη που ακολούθησε σερβίρεται με pesto φιστικιού, κολοκύθα confit, κουσκούς από ρεβίθια και κόκκινη φακή είναι ένα πιάτο απόλυτα ισορροπημένο με κάθε υλικό να δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα. Για να βάλουμε και λίγο θάλασσα στο τραπέζι, τα αχνιστά μύδια με λευκό κρασί, ντοματίνια confit και vinaigrette φρέσκιας φέτας είναι πολύ καλή επιλογή.

Στις σαλάτες ξεχωρίσαμε την δική τους εκδοχή της Caesar, με καρδιές μαρουλιού, flakes από παλαιωμένο κασέρι Ξάνθης, πούδρα από αρνίσιο προσούτο Δράμας και τραγανό, παναρισμένο κοτόπουλο. Άνετα γίνεται και κυρίως γεύμα για μεσημεριανό, όταν έχεις πάει για μπάνιο στην παραλία και θέλεις κάτι ελαφρύ αλλά χορταστικό. Στα κυρίως, απολαύσαμε το μοσχαρίσιο διάφραγμα, καλοψημένο και ζουμερό, το οποίο σερβίρεται με ραγού μανιταριών, baby πατάτες confit, καμένο μέλι και miso βουτύρου και καπνιστής πάπρικας.

Περνώντας στα γλυκά, δεν θα ξέρετε τι να επιλέξετε, μιας και τα γλυκά είναι το ένα πιο λαχταριστό από το άλλο. Επιλέξτε ανάμεσα σε Κρέμα με βασιλικό και compote φράουλας, έλαιο βασιλικού, κρυσταλλοποιημένη λευκή σοκολάτα και παγωτό γιαούρτι, Προφιτερόλ με παγωτό βανίλια και κρέμα και κρέμα σοκολάτας Gianduja, Κρέμα λεμόνι αρωματισμένη με θυμάρι, παγωτό φιστίκι και μαρέγκα, Τάρτα με αλατισμένη καραμέλα και ganache σοκολάτας γάλακτος, ζελέ μπανάνα, μους μπανάνας και παγωτό φουντούκι και Κρέμα σοκολάτα αρωματισμένη με raspberry, mousse από φρούτο tonga και παγωτό βανίλια.

Σημειώνεται πώς όταν ο ήλιος δύσει, η διασκέδαση συνεχίζεται στο Astir Beach Bar, το νέο all-day bar του Astir Beach σε συνεργασία με το nice n easy Seaside, όπου σερβίρονται δροσερά κοκτέιλ και διοργανώνονται μουσικά events όλο το καλοκαίρι.

info
Astir Beach, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8901625. Κόστος: 30-40€ / άτομο.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr