Από το 2008 που άνοιξε το πρώτο Nice n Easy στη Σκουφά, για να ακολουθήσουν της Κηφισιάς και της Μυκόνου, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Χριστοφορίδης και ο σεφ Χρήστος Αθανασιάδης θέλησαν να εκφράζει τη φιλοσοφία τους για ένα χαλαρωτικό περιβάλλον με καλές μουσικές και «εύκολο» φαγητό – που εκτός από τις επιθυμίες μας, ικανοποιεί και κάποιες ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες μας.

Το ολοκαίνουργιο Nice n Easy-Seaside μπορεί να είναι ο ορισμός του all day, δεδομένου ότι βρίσκεται στην κυριολεξία πάνω στην παραλία του Astir Beach, όμως το βράδυ μετατρέπεται ξεκάθαρα σε μπαρ-εστιατόριο. Από τα κοκτέιλ, που επιμελείται ο μπαρτέντερ Δημήτρης Ρουσόπουλος, με κέρδισε το φίνο Astir pine needle, με τζιν, σιρόπι και λικέρ από πευκοβελόνες, λεμόνι και τζιτζιμπίρα και το καυτερό Spicy Jalapeno, με τεκίλα, χυμό λάιμ, τσίλι και ανθρακούχο χυμό γκρέιπφρουτ.

Ο σεφ Κώστας Φιλιππόπουλος, παρότι δεν απομακρύνεται από τη μεσογειακή κατεύθυνση των Nice n Easy και διατηρεί τον κατάλογο του στον άξονα ευεξία-χορτοφαγία (διατροφή ελεύθερη λακτόζης και γλουτένης, πρώτες ύλες βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, super foods), έχει δώσει έναν πιο κοσμοπολίτικο αέρα, προσθέτοντας sushi (ξεχώρισα τα τραγανά ρολάκια τόνου µε κρεμμυδάκι, yuzu και σος tom-yum) και ωμά (σημειώστε τα γευστικότατα μικρά τάκος µε ταρτάρ γαρίδας, γκουακαµόλε και καρδιές μαρουλιού και το φίνο καρπάτσο λαβράκι µε τραγανές φλοίδες γλυκοπατάτας, φρέσκια ρίγανη και ντρέσινγκ βερίκοκου. Κι εδώ θα βρείτε τα signature vegan πιάτα του εστιατορίου αλλά, αν το θέμα δεν σας απασχολεί, μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τα μύδια µε λάδι ’nduja (το χαρακτηριστικό αλειφόμενο αλλαντικό της Καλάμπρια), φέτα, φρέσκια ρίγανη και ψητό ψωμάκι ή το καπνιστό μεδούλι με τα κράκερ γαρίδας.

Χρειάζεται μεγάλη παρέα για να απολαύσει κανείς τις αντίστοιχα μεγάλες κοπές κρέατος, όπως το τόμαχοκ Black Angus (~1 κιλό), µε ψητές τομάτες και πατάτες αρωματισμένες µε δεντρολίβανο, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για το νοστιμότατο και αργοψηµένο στους χυμούς του αρνάκι – σπάλα, με σαλάτα από μαυρομάτικα φασόλια και τζατζίκι. Αν πάλι δεν είστε μεγάλη παρέα και αγαπάτε τη γαλοπούλα, θυμίζω πως το μπέργκερ από φιλέτο γαλοπούλας, με πουρέ γλυκοπατάτας, αρωματισμένο με βούτυρο καρύδας και σιναπόσπορο παραμένει ένα από τα δυνατά χαρτιά του Nice n Easy.

info
Απόλλωνος 40, παραλία Astir Beach, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8901625. Κόστος: 40-50€ / άτομο, χωρίς ποτό.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr