Και όταν λέμε συνήθεια εννοούμε καθημερινή συνήθεια, αφού -μεταξύ μας- πιο βολικό σημείο συνάντησης για εταιρικά ή προσωπικά ραντεβού μες την ημέρα δεν υπάρχει. Άλλωστε, βρίσκεται στο πιο κομβικό σημείο του Ψυχικού, επί της Κηφισίας, που είναι ταμάμ γι’ αυτούς που δουλεύουν στα βόρεια, αλλά και γι’ αυτούς που δουλεύουν στο κέντρο. Το ιστορικό all day που για χρόνια φιλοξενούσε τις «Πόρτες» συστήνεται πλέον ως Papillon και είναι μια ευχάριστη αλλαγή στη ζωντανή και πολυσύχναστη πιάτσα του Νέου Ψυχικού.

Με ρετρό αισθητική, αριστοκρατική φινέτσα και πρωτότυπα διακοσμητικά στοιχεία, όπως οι ποπ προσωπογραφίες και τα εξώφυλλα του «New Yorker» που κρέμονται από το ταβάνι, το Papillon κατάφερε ήδη να ξεχωρίσει και να μπει ψηλά στην ατζέντα μας. Οι βιενέζικες καρέκλες -και το ντυμένο με βιεννέζικη ψάθα μπαρ-, το υπέροχο μωσαϊκό που εναλλάσσεται με το δρύινο πάτωμα και τα μαρμάρινα τραπέζια δένουν τόσο όμορφα με τις φλοράλ ταπετσαρίες, που δημιουργούν μια ξεχωριστή, θεατρική, θα έλεγα, ατμόσφαιρα. Εντυπωσιακό, αλλά πιο ήσυχο και εστιατορικό, το αίθριο στην πίσω σάλα αποτελείται από καθρέπτες, κρεμαστές γλάστρες-φωτιστικά και μια γυάλινη οροφή, που αφήνει να μπαίνει ανεμπόδιστα το φως της ημέρας. Το ενδιαφέρον design ανήκει στο γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο του Μηνά Κοσμίδη, η δουλειά του οποίου βραβεύτηκε, αφού το Papillon φιγουράρει πλέον στη λίστα με τα 10 καλύτερα στέκια για καφέ στην Ευρώπη από το ταξιδιωτικό περιοδικό Venue Report.

Στη λογική του μπιστρό και του comfort food κινούνται και τα πιάτα του Head Chef Γιάννη Μαρκαδάκη, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τη νέα αμερικάνικη κουζίνα, αλλά συγχρόνως έχουν έντονες μεσογειακές επιρροές. Μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίσαμε είναι τα διαφορετικά «νιόκι μπολονέζ» από κιμά wagu, η αυθεντική «κοτολέτα μιλανέζ», τα σιγομαγειρεμένα «μάγουλα» με μπύρα και μέλι, τα εξαιρετικά «τουρνεντός», αλλά και το Pollo Arrosto με πουρέ μπρόκολου και ψητά λαχανικά εποχής.

Το ατμοσφαιρικό νέο μπιστρό είναι ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας, είτε το επιλέξεις πρωί για καφέ και πρωϊνό, είτε για φαγητό και ποτό, είτε για ελαφρύ τσιμπολόγημα αργά το βράδυ. Γιατί πώς ν’ αντισταθείς, αν πας για πρωινό καφεδάκι, σε ένα πεντανόστιμο τοστ από πολύσπορο ψωμί, βραστό χοιρομέρι και τυρί φοντίνα ή σε μια ομελέτα με ασπράδια, κατσικίσιο τυρί και σχοινόπρασο; Αλήθεια, εδώ θα βρεις 6 διαφορετικούς τρόπους να απολαύσεις τα -οργανικά- αβγά, από Scrambled μέχρι Florentine και κλασική γαλλική ομελέτα! Επιπλέον, το Papillon αποτελεί εξαιρετική επιλογή και τις Κυριακές για πρωινό μέχρι αργά, καθώς αυτό σερβίρεται μέχρι τις 13.30 ή μεσημεριανό για όλη την οικογένεια.

Για καλή μας τύχη, ακόμη, καθημερινά από τις 16.30 έως τις 19.30 εξελίσσονται τα “Papillon Afternoon stories”. Πρόκειται για τα λεγόμενα after office Aperitivos, που απολαμβάνουμε συνοδεία ενός ωραίου Prosecco ή ενός ιδιαίτερου κοκτέιλ που δένουν ιδανικά με γευστικά antipasti και με κοσμοπολίτικες μουσικές εμπνευσμένες από τις Ριβιέρες της Μεσογείου. Κι αν τύχει να πάτε Τετάρτη, τότε θα απολαύσετε ζωντανά ένα ξεχωριστό ελληνικό duo band, τους «Jazz Τhe 2», οι οποίοι θα σας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή, ερμηνεύοντας γνωστές επιτυχίες από τους κορυφαίους του είδους. Τέλος, κάθε Παρασκευή βράδυ, τη μουσική σκυτάλη παίρνει η δημοφιλής βιολίστρια σολίστ Eva Presley.

info
Λεωφ. Κηφισίας 242 & Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6744441, www.papillonbistrot.com
Κόστος: 35-55€ / άτομο. Ανοιχτό καθημερινά 09.00-03.30.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr