Είχα ακούσει πολλά και καλά για το all day restaurant του Χαλανδρίου, αλλά δεν είχε τύχει να πάω τα 4 τελευταία χρόνια που λειτουργεί. Πήγα όμως μία και καλή πριν από έναν μήνα περίπου, όταν έμαθα ότι ανέλαβε το brunch ο πολυτάλαντος Chef Άγγελος Λάντος. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά στη χώρα μας που ένας σεφ που έχει διακριθεί με 2 αστέρια Michelin αναλαμβάνει να δημιουργήσει και να επιμεληθεί ένα comfort μενού. Οπότε το ενδιαφέρον για να δοκιμάσω την κουζίνα του σε αυτό το χώρο ήταν ακόμα μεγαλύτερο.

Ο χώρος είναι ωραίος και αποπνέει μια χαλαρότητα και μια μοντέρνα αίσθηση, γεγονός θετικό για ένα μαγαζί που βασίζεται στο comfort food. Το ίδιο χαλαρές και μοντέρνες είναι και οι παρέες που θα δεις, αφού κατά κύριο λόγο είναι ένα νεανικό στέκι. Ξεκινήσαμε, λοιπόν, τις δοκιμές μας με πρώτο πιάτο μια υπέροχη Σαλάτα Detox, με κινόα βρασμένη σε τσάι εσπεριδοειδών και πολλά φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά, κουκουνάρι, σπανάκι και κάτι ζελεδάκια από lime. Πεντανόστιμη σαλάτα κατά γενική ομολογία και αρκετά πρωτότυπη αφού πλέον κινόα βρίσκουμε σε πολλά εστιατόρια. Η συνέχεια ήταν το ίδιο νόστιμη. Περουβιανό σεβίτσε, δηλαδή φιλέτο από ωμό λαυράκι που έχει μαριναριστεί σε εσπεριδοειδή, που το τιμήσαμε και με το παραπάνω. Εδώ ο Λάντος εκτός από τα εσπεριδοειδή το είχε αρωματίσει ακόμα με χυμό από τζίντζερ και φρέσκιες βανίλιες, γεγονός που το έκανε ακόμα πιο αρωματικό και εκλεπτυσμένο ως πιάτο. Το συνόδευε με crispy corn chips και λαχανικά και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Εναλλακτικά για την αρχή ο κατάλογος έχει και Bao buns, τα λαχταριστά, ανάλαφρα, ψωμάκια ατμού με γέμιση από σιγοψημένο μπούτι πάπιας, με πίκλες από κρεμμύδι, Hoisin sauce & ραπανάκια.

Το επόμενο πιάτο ήταν από αυτά που αποφεύγεις, αλλά αν τα δεις -σπάνια- στον κατάλογο δεν γίνεται να μην το παραγγείλεις. Ο λόγος για το Shepherd’s pie, αλλιώς Πίτα του βοσκού, μια πληθωρική πίτα που κάνουν οι Βρετανοί από μοσχαράκι που έχει σιγομαγειρευτεί στο φούρνο με λαχανικά πάνω στο οποίο ξαπλώνει ένα τραγανό απέξω και ζουμερό από μέσα μίγμα από πουρέ πατάτας και τυριά (παρμεζάνα και λιωμένη μοτσαρέλα στην προκειμένη). Ό,τι και να πω για το πιάτο αυτό είναι λίγο. Ήταν πεντανόστιμο και απίθανο στην εκτέλεσή του, όμως προσοχή! Δεν είναι για πολύ, οπότε προτιμήστε να το μοιραστείτε με όλη την παρέα γιατί είναι βαρύ πιάτο.

Θα μπορούσε το δείπνο να τελειώσει και εδώ, αλλά έλα που δεν τελείωσε, μιας και μας αρέσει το φαγητό και παρασυρόμαστε. Δοκιμάσαμε, λοιπόν το Vegetarian burger, καθότιν μας το πρότειναν ως ένα από τα καλύτερά τους πιάτα. Και είχαν τόσο δίκιο, που όταν ξαναπάω θα είναι σίγουρα μία από τις επιλογές μου. Καταρχάς όλα τα burger – για τα οποία φημίζεται μάλιστα το μαγαζί- σερβίρονται σε ψωμάκι μπριός, με φρέσκες τηγανητές πατάτες. Όσον αφορά τη vegetarian εκδοχή, αυτή έρχεται με κατσικίσιο τυρί, μανιτάρι και τσίπς τορτίγιας στην κορυφή. Είναι τόσο ζουμερό και νόστιμο που πραγματικά σκέφτεσαι γιατί έτρωγες burger με μπιφτέκι τόσα χρόνια…

Από το τραπέζι μας πέρασαν ακόμα τα Xoιρινά spare ribs αργοψημένα για 8 ώρες με μελάσα & σόγια, όπως και οι Παπαρδέλες με αρνί, λευκή αγκινάρα και Αρσενικό Νάξου. Αν και το δεύτερο πιάτο άρεσε πολύ στην παρέα εγώ δεν είμαι τόσο φίλη του συγκεκριμένου κρέατος. Τα χοιρινά παϊδάκια ήταν επίσης πολύ εντυπωσιακά αλλά πολύ έντονα και λιπαρά για τα γούστα μου. Όταν ξαναπάω θα προτιμήσω το Κοτόπουλο Cajun, που είναι ίσως το πιο light πιάτο του μενού αφού στην ουσία είναι ψητό φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά το οποίο έχει μαριναριστεί με Cajun spice mix και γιαούρτι. Διαφορετικά ένα υπέροχο πιάτο, που αξίζει βραβείο, είναι το Φιλέτο από φρέσκο λαβράκι, που ήταν τυλιγμένο μέσα σε λεπτές φέτες πατάτας ψημένης σε βούτυρο και ξάπλωνε πάνω σε άγρια χόρτα, που είχαν περιλούσει με σάλτσα από yuzu. Δύσκολο πιάτο, με εμφανείς απαιτητικές τεχνικές αλλά απίστευτα νόστιμο και άρτια εκτελεσμένο.

Φυσικά δεν θα φεύγαμε χωρίς να δοκιμάσουμε και κάποιο γλυκό (γιατί τέτοιοι είμαστε). Οπότε τιμήσαμε και με το παραπάνω το ανάλαφρο τιραμισού, που μας καληνύχτισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να πάτε, λοιπόν! Για το φαγητό κατά κύριο λόγο, αλλά και για την ατμόσφαιρα που σε χαλαρώνει και είναι αυστηρά non smoking, όπως και για τις μπίρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες που ανακαλύψαμε.

info
Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6800217. Κόστος: 25-30€/άτομο. Δεν γίνονται κρατήσεις.

 

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr