Με σημείο αναφοράς τον ιερό βράχο, το Μουσείο της Ακρόπολης και την εκλεπτυσμένη ελληνική κουζίνα, το εστιατόριο στην ταράτσα του ξενοδοχείου Ηρώδειο είναι μια ευχάριστη έκπληξη στο κέντρο της Αθήνας που αξίζει να ανακαλύψετε.

JSfood-(80)

Καλαίσθητο, ατμοσφαιρικό, με συγκλονιστική θέα στο φωτισμένο Παρθενώνα, που δεν θα χορτάσεις όσες φορές και αν αντικρίσεις, κι ένα μενού κεντημένο ψιλοβελονιά από δύο πολύ ορεξάτα νέα παιδιά, τον Μάριο Πιρπιρίδη και τον Μανώλη Μαυριγιαννάκη. Το Point A έχει όλα τα εχέγγυα για μια αξέχαστη βραδιά παρέα με πρόσωπα αγαπημένα.

JSfood-(32)

fagito-pionta

Τα πιάτα τους δεν είναι μόνο άρτια γευστικά, είναι και χάρμα οφθαλμών. Πολλά από αυτά σερβίρονται σε ειδικές κατασκευές που θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει κάποιος εικαστικός. Κι όμως είναι δικής τους έμπνευσης και κατασκευής.

JS_Tapas_cocktails-(18)

JS_cocktails-(13)

Τα γεμιστά τους είναι ένα μικρό αριστούργημα από κάθε πλευρά. Να δοκιμάσετε επίσης το αποδομημένο ιμάμ μπαϊλντί, το κεμπάπ με γιαούρτι και κυπριακές πίτες, τον καγιανά με τον καβουρμά, τους λουκουμάδες με κρέμα. Αν είστε φίλος των κοκτέιλ, μπορείτε να ανεβείτε στην ταράτσα μόνο γι’ αυτά ή απλώς να ξεκινήσετε το δείπνο σας με ένα από τα εξαίσια κοκτέιλ του Λευτέρη Σοφαντζή. Θα το τελειώσετε, όμως, σίγουρα με παγωτό λουκούμι συριανό και με τη δική τους εκδοχή μπακλαβά.

info
Ξενοδοχείο Ηρώδειο, Ροβέρτου Γκάλλι 4, τηλ. 210 9236832, www.acropolispoint.com
Κόστος: € 30 – 40.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr