Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ωραία rooftops της πόλης. Στον 5ο όροφο του ξενοδοχείου Ηρώδειο, το Point-a με την αξεπέραστη θέα στον επιβλητικό βράχο της Ακρόπολης είναι από μόνο του ο αγαπημένος μας καλοκαιρινός προορισμός. Πόσο μάλλον τις καθιερωμένες πια «Βραδιές Πανσελήνου», σαν κι αυτή που έρχεται στις 22 Αυγούστου.

Και βέβαια δεν είναι μόνο η συγκλονιστική θέα που προσφέρει το Point-a, αυτή που μας μαγεύει και το επιλέγουμε σταθερά κάθε χρόνο. Είναι επίσης το εκλεκτό μενού, που μας ταξιδεύει στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο και που υπογράφουν δύο ταλαντούχοι σεφ, ο Μανώλης Μαυριγιαννάκης (δεξιά) και ο Μάριος Πιρπιρίδης (αριστερά).

Ξεκινήστε το δείπνο σας με φρέσκους και αχνιστούς Λουκουμάδες γεμιστούς με μανούρι Ελασσόνας, που περιχύνονται με χρυσαφένιο μέλι και σουσάμι. Συνεχίστε με μια σαλάτα που θα σας ταξιδέψει στη Μύκονο, την Αλόννησο ή τη Φλώρινα. Η πρώτη με ξινοτύρι και λούζα από το νησί, υλικά που «παντρεύονται» εξαιρετικά με το αβοκάντο, το αγγούρι και τα τοματίνια. Η δεύτερη με τόνο Αλοννήσου, κινόα, τσιπς κρεμμυδιού και ψητά ροδάκινα. Κι η τελευταία με καλοκαιρινά αμπελοφάσουλα, ψητές πιπεριές Φλωρίνης, κινόα και μανούρι. Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από τις επιλογές του καταλόγου και η γνήσια Ελληνική σαλάτα, με το δικό της χαρακτηριστικό τουίστ.

Τα κυρίως πιάτα είναι εξίσου ενδιαφέροντα. Δοκιμάστε φρέσκα σπαγγέτι με γαρίδες chili και παντζάρι κονφί, ένα πεντανόστιμο και ελαφρύ πιάτο, από αυτά που σου μένουν στο μυαλό ακόμα και μετά από μέρες… Αν είστε κρεατοφάγοι, παραγγείλτε με «κλειστά μάτια» το Ναξιώτικο πατούδο με αρνάκι, σέσκουλα, γλυκοπατάτα και ψητά σκόρδα. Βλέποντας βέβαια στον κατάλογο και το Κερκυραϊκό σοφρίτο από μοσχαρίσιο φιλέτο ή το Χοιρινό σε κρούστα από φυστίκι Αιγίνης με σάλτσα bbq η επιλογή δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Το Μαγιάτικο με μπάμιες και παστινάκι στη γάστρα προσφέρει, ωστόσο, μια σίγουρη εναλλακτική, αν προτιμήσετε ψάρι. Οι δύο έμπειροι σεφ τα έχουν προβλέψει όλα, αφού ακόμη και για τους vegans υπάρχει ένα πιάτο έκπληξη με Γλυκοπατάτες κονφί, σέσκουλα, μανιτάρια και τσία, ενώ για εκείνους που θέλουν απλώς κάτι να τσιμπήσουν με το ποτό ή το κοκτέιλ τους υπάρχουν πολύ ωραία πλατώ τυριών και αλλαντικών.

Όσο για τα γλυκά, δεν μπορώ να μη σταθώ σε ένα υπέροχο οπτικά και γευστικά κόκκινο επιδόρπιο: Φριτούρες Ζακύνθου με καμένη κρέμα κανέλας και αγριοκέρασα. Ένα γλυκό συγκινισιακά νόστιμο, που σε κάθε του μπουκιά γεύεσαι τη γλυκόξινη γεύση και την ενέργεια των κόκκινων φρούτων, που μπερδεύονται με την κρέμα και δημιουργούν ένα μικρό γευστικό θαύμα. Ωστόσο, για τους λάτρεις της σοκολάτας υπάρχει η τέλεια, «ψαγμένη» επιλογή: Μαύρη σοκολάτα με τοματάκι Σαντορίνης, τσία και Βινσάντο. Τι να πει κανείς γι αυτόν τον μοναδικό επίσης συνδυασμό;

Το γευστικό ταξίδι συμπληρώνει αριστοτεχνικά μια ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, που επιμελείται ο Ευστάθιος Τσόκος, ενώ στο bar, τη λίστα των καλοκαιρινών Signature Cocktails του Point-a επιμελείται η Barflies. Οι mixologists μάς χαρίζουν στιγμές δροσιάς από εγχώρια αποστάγματα, τα οποία αναμειγνύουν με ελληνικά βότανα και δίνουν άλλο νόημα στα ζεστά βράδια του καλοκαιριού. Μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το cocktail Herodion με αμιγώς ελληνικό χαρακτήρα όπου το METAXA 12 αστέρων έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και ταιριάζει ιδανικά με ρούμι, μέλι και αρώματα τσουρεκιού!

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι το εστιατόριο έχει παράδοση στις «Βραδιές Πανσελήνου». Τα επόμενα ραντεβού με ολόγιομο φεγγάρι είναι για τις 22/08 και τις 22/09. Ραντεβού στο Point-a λοιπόν! Με ή χωρίς Πανσέληνο!

info
Ξενοδοχείο Ηρώδειο, Ροβέρτου Γκάλλι 4, Ακρόπολη, Αθήνα, τηλ. 210 9236832, web: acropolispoint.com
Ωράριο Λειτουργίας: Τετ., Πέμπ., Κυρ. 19:30-01:30, Παρ. – Σάββ. 19:30-02:00. Η κουζίνα κλείνει στις 00:00.

Φωτογραφίες: Amalia Kovaiou, George Messaritakis

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr