Τρώγονται το fish & chips και τα φαλάφελ με chopsticks; Αν έχουν ετοιμαστεί στην κουζίνα του εστιατορίου Rakkan, όπου ο chef de cuisine Γιάννης Σιμωτάς και η ομάδα του “παίζουν” με euroriental πιάτα, φυσικά και γίνεται.

RASPBERRY-GOAT-CHEESE-SALAD

FOIE-GRAS

Μας συστήθηκε ως fusion ιαπωνικό εστιατόριο, με πιάτα και κοκτέιλ εμπνευσμένα από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Πλέον όμως, το Rakkan κοιτάζει και προς τη Δύση, με το ανανεωμένο μενού του να “παντρεύει” γεύσεις και τεχνικές σε απρόσμενα αρμονικούς συνδυασμούς. Η κουζίνα λοιπόν, χωρίζεται στα δύο -Ασία και Ευρώπη- και προτείνει 10 νέα και πολύ γευστικά πιάτα. Κι όπως καταλαβαίνετε, σπεύσαμε να τα δοκιμάσουμε, τουλάχιστον τα περισσότερα από αυτά.

BLACK-COD-FISH-&-CHIPS

Μια επίσκεψη σε ιαπωνικό εστιατόριο ξεκινάει απαραιτήτως με edamame, αυτά τα τόσο εθιστικά φασολάκια σόγιας με χοντρό αλάτι που κρατούν καλή συντροφιά στα κοκτέιλ σας, όσο περιμένετε να έρθουν τα πρώτα πιάτα. Η ανάλαφρη πράσινη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, άφθονους ξηρούς καρπούς και ελαφρώς πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας ανοίγει ιδανικά το δείπνο, ενώ στα πρώτα πιάτα ξεχωρίζουν και το βελούδινο foie gras με chutney μήλο – τζίντζερ και πουρέ κάστανου και το tartare μοσχαριού με φασολάκια και διακριτικό άρωμα τρούφας.

RAKKAN-Bar-Restaurant-(1)

Στα κυρίως, τα μίνι burgers ή αλλιώς steamed buns με μπιφτέκι black angus, σάλτσα ranchera, λάχανο kimchi και παλαιωμένο cheddar θα σας αρέσουν πολύ, ωστόσο αυτά που κλέβουν την παράσταση είναι τα πιάτα με ψάρι, όπως το fish & chips με black cod σε πολύ τραγανή κρούστα με chips από μωβ πατάτες Περού και μους ταραμά μπρόκολο, καθώς και το φιλέτο τόνου που συνδυάζεται ιδανικά με τραγανά φαλάφελ, κρέμα μελιτζάνας και pico de galo salsa. Το πληθωρικό, σοκολατένιο perouvian exotic soufflé πάλι, είναι ο ιδανικός επίλογος!

TUNA-FILLET

Μια βραδιά γεμάτη Αστέρια
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 21.00, το Rakkan Bar Lounge Restaurant διοργανώνει ένα μενού γευσιγνωσίας 5 πιάτων, στην ειδική τιμή των 85€, με σκοπό την ενίσχυση του Make-a-wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Ανάμεσα στους καλεσμένους θα είναι εκπρόσωποι του Οργανισμού και εθελοντές, που μαζί με την Πρέσβειρα του Μake-A-Wish κα Φαίη Σκορδά θα καλωσορίσουν τη νέα χρονιά με τον ξεχωριστό αυτό τρόπο. To μενού της βραδιάς περιλαμβάνει: Bouillabaisse, Tuna Tataki με πουρέ από σπαράγγι,κρέμα λεμόνι, σαλατα baby και dressing περγαμόντο, Duck Roll, Rib Eye με wasabi creme fraiche, baby μελιτζάνα & σάλτσα yakiniku ή Black Cod μαριναρισμένο σε saikyo miso, με πουρέ απο yuzu, Namelaka & Yuzu Cheese Cake, καθώς και 1 μπουκάλι κρασί ανά 2 άτομα.

Επιπλέον, διαθέσιμα θα βρίσκονται στο εστιατόριο και τα Αστεράκια του Μake-A-Wish, για τον κόσμο που επιθυμεί να πραγματοποιήσει επιπλέον Δωρεά. Η βραδιά θα πλαισιώνεται μουσικά από τους Key Royale.

info
Λεωφ. Κηφισίας 238-240 Κηφισιά, τηλ. 210 8087941. Κόστος: € 40-50.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr