Είναι η ατμόσφαιρα του χώρου, το απρόσμενο σημείο που βρίσκεται, το προσεγμένο φαγητό; Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη τι ήταν αυτό που μας κέντρισε περισσότερο, πάντως συνδυαστικά όλα αυτά ανεβάζουν το Shakespeare in Love στις προτιμήσεις μας.

Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στην εστιατορική σκηνή του Πειραιά, μιας και άνοιξε μόλις τον περασμένο Απρίλιο. Φαίνεται όμως ότι μέσα σε 6 μήνες έχει καταφέρει να βρει τη σειρά του, με τον σεφ Χρήστο Παπαγεωργίου να υπογράφει ένα μικρό αλλά πλήρες σε γεύσεις μεσογειακό μενού και την μπάρα του να παίζει δυνατά με καλά ποτά και κρασί που μπορούν άνετα να αποτελέσουν το βασικό λόγο για να επισκεφτείς το Shakespeare in Love. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Για το Shakespeare in Love είχαμε ακούσει και γράψει λίγο καιρό αφότου άνοιξε, ωστόσο μόλις πρόσφατα, ένα Σαββατόβραδο στις αρχές Οκτωβρίου, καταφέραμε να το επισκεφθούμε για πρώτη φορά. Το σημείο που βρίσκεται στον Πειραιά, στον στενό δρόμο της Αγίου Σπυρίδωνος, μία ανάσα από το λιμάνι, δεν είναι από τα πιο κλασικά σημεία για να πας για φαγητό. Γι αυτό και ένα τόσο όμορφο εστιατόριο, σε ένα ανακαινισμένο πετρόχτιστο κτίριο του 1897, με φωτεινά πετρόλ πλαίσια στη τζαμαρία του, εύκολα ξεχωρίζει. Μπαίνοντας μέσα, μας εντυπωσίασε η μεγάλη μπάρα με τα ξύλινα ράφια που υψώνονται σχεδόν μέχρι το ταβάνι αλλά και τα εντυπωσιακά φωτιστικά του.

Το σέρβις δεν φάνηκε να πτοείται καθόλου από τον πραγματικά πολύ κόσμο -βράδυ Σαββάτου, είπαμε- και μας εξυπηρέτησε χωρίς καθυστερήσεις. Βοήθησε βέβαια σε αυτό και το μικρό μέγεθος του μενού, που περιλαμβάνει περί τις 15 επιλογές σε σαλάτες, ορεκτικά και κυρίως πιάτα, οπότε δεν μας πήρε πολύ χρόνο μέχρι να καταλήξουμε. Ξεκινήσαμε με δροσερή χωριάτικη σαλάτα με τοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι, ψητές πίτες αντί για παξιμαδάκια και ανάλαφρη σάλτσα φέτας, που ήρθε στο τραπέζι παρέα με το δικό τους χειροποίητο, ζεστό ψωμί. Από τα ορεκτικά προτιμήσαμε μελιτζανοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας, που σερβίρονται με ανθότυρο. Αν οι μελιτζάνες δεν ήταν καλοκαιρινό λαχανικό, άνετα θα γίνονταν η πρώτη μας επιλογή όλο το χρόνο.

Στα κυρίως, το ριγγατόνι με μοσχαρίσιο κιμά δεν είχε έντονο το άρωμα του γλυκάνισου που αναφέρεται στο μενού ότι περιέχει, ωστόσο η σάλτσα κιμά ήταν πολύ γευστική και τα ζυμαρικά σωστά βρασμένα, δίνοντας ένα καλό πιάτο συνολικά. Πολύ νόστιμο όμως ήταν και το φιλέτο κοτόπουλου, καλοψημένο μεν ζουμερό δε, που σερβίρεται με κινόα και μία ιδιαίτερη μαγιονέζα ντομάτας, που είναι και αυτή που του δίνει ωραία γεύση.

Αυτή τη φορά δεν επιλέξαμε κάποιο επιδόρπιο, αλλά προτιμήσαμε να κλείσουμε τη βραδιά μας με ένα Negroni. Επιφυλασσόμαστε όμως για την επόμενη!

info
Αγίου Σπυρίδωνος 3, Πειραιάς, τηλ. 210 4131999. Κόστος: €20-25 / άτομο. Κυριακή κλειστά.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr