Διανύοντας την τρίτη -και πιο ώριμη- χρονιά του, το Simul συνεχίζει να βαδίζει σε δημιουργικά γευστικά μονοπάτια με τον ταλαντούχο σεφ Νίκο Θωμά στο τιμόνι να αναδεικνύει επιδέξια τη δυναμική του.

Η αλήθεια είναι ότι έκανε αίσθηση από την πρώτη χρονιά που εμφανίστηκε στην κολωνακιώτικη γαστρονομική πιάτσα. Το Simul είναι ένας χώρος συμπαθητικός, λιτός και ευχάριστος από διακοσμητικής άποψης χωρίς φλύαρες και κουραστικές στο μάτι λεπτομέρειες, κάτι που παρακινεί τον επισκέπτη υποσυνείδητα να εστιάσει στον κεντρικό πρωταγωνιστή, δηλαδή την κουζίνα.

Tartare-γαρίδας-με-μύδια-τουρσί-και-ταραμά-πάνω-σε-λαζάνι-με-μελάνι-σουπιάς

Η ωριμότητα της γαστρονομικής γραφής του σεφ είναι εμφανής: Mετρώντας με ακρίβεια την κάθε λεπτομέρεια, αποδίδει με άρτια τεχνική μια γκάμα γευστικών συνδυασμών σε πιάτα με σωστά θεμελιωμένη αισθητική βάση. Οι προτάσεις, από τα ορεκτικά και τα κυρίως μέχρι και το γλυκό επίλογο που φέτος φέρει την υπογραφή του Χρήστου Βέργαδου, υποδηλώνουν τη ροπή του σεφ και της ομάδας του σε μια δημιουργική και βαθιά νόστιμη κουζίνα. Τα «τερτίπια» εντυπωσιασμού περιορίζονται μόνο στο αισθητικό κομμάτι (πετυχημένα θα συμπληρώσω) και τα σωστά μαριναρίσματα δίνουν το πρέπον γευστικό βάθος στα ορεκτικά που δοκιμάσαμε. Όσο για τα κυρίως, αποτυπώνονται με άνεση στη γευστική σου μνήμη.

Carpaccio-από-ψάρι-ημέρας-με-κινόα,-εσπεριδοειδή-και-βασιλικό-

Ξεκίνημα με το ταρτάρ γαρίδας με μύδια τουρσί και ταραμά πάνω σε τραγανό λαζάνι με μελάνι σουπιάς, μια από τις σταθερές που δύσκολα αποσύρονται από το μενού. Δίκαια, αφού εμπλέκει με παιγνιώδη τρόπο τα αρώματα της θάλασσας συνδυάζοντας εύστοχα υφές και γεύσεις. Το carpaccio από ψάρι ημέρας με κινόα, εσπεριδοειδή και βασιλικό συνδύαζε όμορφα τη γη με τη θάλασσα και το μαρινάρισμα του ψαριού ήταν παραδειγματικό.

SIMUL-1

Το μοσχαρίσιο ταρτάρ με σόγια, αγγούρι και μαγιονέζα wassabi είχε ενδιαφέρον ωστόσο θα σταθώ σε μια μικρή «παραφωνία», το παστέλι, που μπορεί να ήταν μια προσθήκη τραγανής υφής και διακριτικής γλύκας στο πιάτο αλλά κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να παραλειφθεί γιατί ανέστρεφε την επίγευση του πιάτου προς μία εντελώς διαφορετική κατεύθυνση… Η σαλάτα με πολύχρωμα πατζάρια σε χώμα από χαρούπι, καρύδια και γκοργκοντζόλα ήταν χάρμα οφθαλμών.

Φρέσκο-τηγανητό-χταπόδι-με-αγγούρι,-αβοκάντο-και-τραγανή-πανσέτα

Κουνέλι-με-μπόλια,-πατέ-από-συκωτάκια-πουλερικών,-καρότα-και-κόλιανδρο

Το φρέσκο τηγανητό χταπόδι με αγγούρι, αβοκάντο και τραγανή πανσέτα- συνδυασμός στη λογική του surf n turf- είναι ένα πιάτο στο οποίο η τραγανή πανσέτα δεν προσφέρει κάτι γευστικά αφού το άρτια τηγανισμένο, ελαφρά τραγανό εξωτερικά και τρυφερό εσωτερικά, χταπόδι στέκεται μια χαρά ως έχει μόνο με τα υπόλοιπα υλικά του πιάτου. Το κουνέλι τυλιγμένο με μπόλια, ξαπλωμένο πάνω σε πουρέ από καρότο με βελούδινο πατέ από συκωτάκια πουλερικών, baby καρότα και κόλιανδρο είναι ένα πιάτο για το οποίο ο σεφ πρέπει να είναι περήφανος όμως νομίζω ότι περισσότερο στέκεται στο τραπέζι ως κυρίως παρά ως ορεκτικό. Το κρέας ήταν καλοδουλεμένο και τρυφερό και ο πουρές νόστιμος συμπληρώνοντας τη γεύση του ενώ τα λαχανικά που το συνόδευαν ήταν τραγανά όσο πρέπει.

Αρνίσια-σπάλα-με-καπνιστή-μελιτζάνα,-σιτάρι,-γιαούρτι-και-μαύρο-σκόρδο

Από τα κυρίως η μοσχαρίσια ουρά bourguignon με τηγανητά νιόκι είναι μια επιλογή που πρέπει να δοκιμάσετε. Η νοστιμιά της ήταν πραγματικά το κάτι άλλο, το κρέας τρυφερό, ο ζωμός πλούσιος γευστικά και τα νιόκι τη συνόδευαν διακριτικά. Από τα πιάτα με κρέας θα σταθώ επίσης στην αρνίσια σπάλα που είναι μια αξιόλογη επιλογή με την κοπή να έχει δουλευτεί πολύ σωστά ενώ η κρέμα καπνιστής μελιτζάνας είναι άρτια επιλογή συνοδείας της.Το καρέ μαύρου χοίρου όμως με τοπιναμπούρ και σάλτσα ολαντέζ με διακριτικό άρωμα εσπρέσο ήταν γευστική πρόκληση και ευχάριστη έκπληξη στον ουρανίσκο… Οι λάτρεις ωστόσο των ζυμαρικών θα αγαπήσουν τα κοχύλια που ο σεφ γεμίζει με γαρίδες, απλώνει πάνω σε έναν πουρέ από άγρια χόρτα και λούζει με μια ωραία σάλτσα κουρκουμά. Ένα πιάτο όλο άρωμα!

Τάρτα-passion-fruit,-μαρέγκες-με-ινδοκάρυδο-και-παγωτό-καρύδα-

Η υστερόγευση του δείπνου, (δηλαδή τα επιδόρπια) ανατέθηκαν φέτος στα χέρια του αξιόλογου ζαχαροπλάστη Χρήστου Βέργαδου που υποστηρίζει και συμπληρώνει το γαστρονομικό αυτό εγχείρημα. Η τάρτα passion fruit με μαρέγκες, ινδοκάρυδο και παγωτό καρύδα ξεχωρίζει. Ο αρωματικός χαρακτήρας της έντονα γλυκιάς, εξωτικής γέμισης έδενε όμορφα με τη βουτυράτη και τραγανή βάση.

Μους-σοκολάτα-με-μέλι,-αλμυρή-καραμέλα-και-honeycomb

Η μους σοκολάτα με μέλι, αλμυρή καραμέλα και honeycomb (ένας σπόγκος από μέλι) είχε ισορροπημένη γλύκα με μια μικρή «παιχνιδιάρικη» λεπτομέρεια τη μικρή μέλισσα από ζαχαρόπαστα καθισμένη σε ένα κομματάκι κηρήθρας. Αν ωστόσο προτιμάτε πιο ήπιες γεύσεις, θα δοκιμάσετε το semifreddo λευκής σοκολάτας με prosecco και μούρα.

info
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:00 – 24:00, Κυριακή κλειστά, Κόστος: 30-35€/ άτομο
Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ: 210 7224737

Δείτε επίσης
Simul gastronomic situ : Η νέα νόστιμη άφιξη στο Κολωνάκι

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr