Για έναν περίεργο λόγο πάντοτε μου άρεσε να τρώω σε εστιατόρια ξενοδοχείων όταν με τους γονείς μου κάναμε τον γύρο της Ευρώπης με αυτοκίνητο -όχι μία φορά. Μεγαλώνοντας απομακρύνθηκα φυσικά από τα αδιάφορα τραπέζια τους, όμως αυτή η άνοιξη που ζει τα τελευταία χρόνια η ξενοδοχειακή εστίαση μου ταιριάζει πολύ.

Ένα εστιατόριο ξενοδοχείου σου προσφέρει εξ ορισμού ιδιωτικότητα. Επίσης βρίσκεται συνήθως στην ταράτσα του κτιρίου, που σημαίνει ότι απολαμβάνεις την καλύτερη θέα. Και έχει σέρβις επαγγελματικό, ενίοτε απρόσωπο, αλλά ήσυχο και αποτελεσματικό. Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η καλή κουζίνα τότε μιλάμε για τον πλέον επιτυχή συνδυασμό. Με όλα αυτά στον νου έφτασα στο Grand Hyatt Athens, το ξενοδοχείο που βρίσκεται πλέον στη θέση του παλιού Ledra Marriott, όμως η πραγματικότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η συνολική προσέγγιση του εστιατορίου συνδέει γεύση, αρχιτεκτονική, ποτά και θέα κάτω από την ίδια ιδέα, τη δημιουργία ενός αμιγώς μητροπολιτικού εστιατορίου. Η θέση του στο rooftop του ξενοδοχείου προσφέρει υπέροχη περιμετρική θέα, από την Ακρόπολη μέχρι τη θάλασσα και έχεις ολόκληρη την Αθήνα στα πόδια σου, μέσα από τα πανύψηλα -μέχρι την οροφή- παράθυρα που σε κυκλώνουν. Φυσικά ως «παιδί» του Interni δεν θα μπορούσε παρά να έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εσωτερική αρχιτεκτονική και τα έπιπλα, που δίνουν ταυτόχρονα αίσθηση πόλης και εξωτικού προορισμού, φυσικής ζωής και μητροπολιτικής φινέτσας. Ο ανάποδος, καταπράσινος, ζωντανός κήπος που «κρέμεται» από την οροφή ταιριάζει με τα ανεπιτήδευτης πολυτέλειας στοιχεία όπως οι αυθεντικές 70s καρέκλες της Bonacina και τα υπερμεγέθη πλεκτά φωτιστικά του Kenneth Cobonpue.

Για να πάμε στην κουζίνα, με executive chef τον Θάνο Κακαρά -προερχόμενο από το κοσμοπολίτικο εστιατόριο Interni της Μυκόνου- το The Grand by Interni θέλει να σε παρασύρει σε ένα απολαυστικό διηπειρωτικό ταξίδι μέσα από ένα ιδιαίτερο μενού που βασίζεται στο fusion Μεσογείου και Ασίας. Ανάμεσα στις επιλογές που δοκιμάσαμε είναι το ceviche λαβράκι με ψητή γλυκοπατάτα και leche de tigre (γάλα της τίγρης) με μάνγκο, το ριζότο αστακού με γλυκοπατάτα και λάδι τρούφας και το μοσχαρίσιο hanger steak με πουρέ από πιπεριά Φλωρίνης.

Μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με κάποιο από τα ειδικά σχεδιασμένα κοκτέιλ ή με ένα από τα κρασιά της καλής αλλά κάπως ακριβής είναι αλήθεια λίστας. Υπολογίστε για το δείπνο σας περίπου 55-65 ευρώ το άτομο χωρίς ποτό. Αν το επιλέξετε μόνο για ποτό, θα λατρέψετε το μπαρ της πισίνας.

info
Λεωφ. Συγγρού 115, Αθήνα, τηλ. 214 4021208. Κόστος: 55-65€ / άτομο.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr