Στο «The TwentyOne» της Κηφισιάς το μενού διαμορφώνεται με βάση δύο διαφορετικούς άξονες: τη σταθερά καλή γεύση και ποιότητα των πρώτων υλών και τις απαιτήσεις των πελατών του.

Είναι «μυστήρια» γειτονιά η Κηφισιά και ακόμη πιο «μυστήριοι» οι κάτοικοί της. Εσωστρεφής, έχει ένα πρόσωπο κοινωνικό, ανοιχτό στους επισκέπτες της και ένα άλλο κρυφό, αλλά απείρως γοητευτικό, που δείχνει μόνο στους ανθρώπους της, εκείνους που μεγαλώνουν και ζουν στους δρόμους της. Αυτό το κρυφό πρόσωπο μπορείς να το δεις μόνο αν έχεις φίλους εκεί ή αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις τους ρυθμούς της πόλης. Δεν είναι μυστικό ότι λίγα εστιατόρια έχουν καταφέρει να προσελκύουν κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι ακόμη λιγότερα από αυτά μετρούν στο κοινό τους Κηφισιώτες που τα κάνουν σταθερά στέκια. Στις λιγοστές εξαιρέσεις -και μάλιστα στην κορυφή τους- βρίσκεται ένα εστιατόριο σχετικά κρυφό, που δεν το βλέπεις όταν περνάς ανυποψίαστος από μπροστά του.

Το «The TwentyOne» βρίσκεται στο Κεφαλάρι, στο ισόγειο του ομώνυμου ξενοδοχείου της αλυσίδας Yes! Hotels, του γνωστού συλλέκτη έργων τέχνης Δάκη Ιωάννου. Δημιουργήθηκε από μια παρέα παιδικών φίλων -τους Αλέξανδρο και Φίλιππο Βαρβέρη, τον Γρηγόρη και τη Μαριάννα Ψάλτη- και πολύ γρήγορα μετά το άνοιγμά του έγινε σημείο συνάντησης, ένας τόπος όπου ο θόρυβος της πόλης δεν περνά και η ιδιωτικότητα είναι εξασφαλισμένη.
Με έναν εξαιρετικό σχεδιασμό, με αισθητική εκλεκτικιστική και ταυτόχρονα μποέμ συνδυάζει κομμάτια κλασικά με άλλα σύγχρονων δημιουργών. Παράλληλα, υπάρχει μια σταθερή σύνδεση με την τέχνη, με τους σημαντικότερους εκπροσώπους της (Ρεβέκκα Καμχή, Breeder, Dio Horia, Δέσποινα Δαμάσκου με το Spaghetto) να επεμβαίνουν στον χώρο, προκαλώντας έναν δημιουργικό διάλογο μεταξύ τέχνης και εστίασης. Το προτείνω για χαλαρό δείπνο με φίλους, επαγγελματικά ραντεβού, πιθανόν και για ρομαντικές στιγμές, αλλά και για το κυριακάτικο brunch.

Η κουζίνα του είναι ανακουφιστικά κλασική, οικεία, με πιάτα σταθερά αγαπημένα και δοκιμασμένα, αλλά και με κάποιες σύγχρονες προτάσεις που όμως συμβαδίζουν με τη γενική ιδέα της οικειότητας και της ασφάλειας. Γαλλικές τεχνικές, επιρροές από τη Μεσόγειο και την Ασία, Έλληνας σεφ. Ο Νίκος Δήμητρας βασίζει τη φιλοσοφία του στην ξεκάθαρη γεύση, τη σωστή τεχνική και την άριστη ποιότητα.

Μοιραστήκαμε ένα σωστότατα ψημένο Σατομπριάν για δύο με τη διπλανή μου, δοκιμάσαμε το καλό φιλέτο παγιάρ, τα ζυμαρικά και τις σαλάτες και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι όλα τα πιάτα είναι καλοδουλεμένα, χωρίς εκπλήξεις, γήινα νόστιμα. Προσωπικά αγάπησα -και θα ξαναπήγαινα γι’ αυτό- την μπουρατίνα με σπαράγγια, ενταμάμε (φασολάκια σόγιας), αρακά και κρέμα παρμεζάνας.

Η wine list προτείνει 160 επιλεγμένες ετικέτες από όλο τον κόσμο, με κάποιες από τις πιο αγαπημένες μου να συμπεριλαμβάνονται. Αν θέλετε να τσιμπήσετε κάτι ελαφρύ στο μπαρ, μπορείτε να επιλέξετε από το Spaghetto menu, που πρόσφατα δημιουργήθηκε.

info
Κολοκοτρώνη 21 & Μυκόνου, Κεφαλάρι, Κηφισιά, τηλ.: 210 8088822. Υπολογίζετε 60€-65€/άτομο σε μια καλή σχέση value for money.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Gala που κυκλοφορεί με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr