Το εστιατόριο στον πρώτο όροφο του YTON the music show έχει την υπογραφή του Ιάπωνα σεφ Take και τον στόχο να γίνει αυτόνομος γαστρονομικός προορισμός.

Ακολουθώντας τις οδηγίες, παίρνω την Πέτρου Ράλλη από την Πειραιώς και κατευθύνομαι προς Αιγάλεω. Στρίβω δεξιά τη σωστή στιγμή χάρη στο GPS και βρίσκομαι σε έναν διάδρομο που με οδηγεί στο πάρκινγκ του «YTON». Παλικάρια με όμοια κόκκινα παλτό παραλαμβάνουν το αυτοκίνητο, δηλώνω ότι έχουμε πάει για φαγητό και μας οδηγούν στην είσοδο. Ένας ευγενής κύριος μας κατευθύνει στο ασανσέρ. Όταν ανοίγουν οι πόρτες του, βρισκόμαστε στο εστιατόριο. Μαύροι τοίχοι, υποβλητικοί φωτισμοί, κόκκινες νύξεις και έργα τέχνης από τη μεγάλη συλλογή του Τάκη Γιγουρτάκη δημιουργούν μια αίσθηση «ασφαλούς οικειότητας στον χώρο, μια χαμηλότονη πολυτέλεια που ταιριάζει στην ιαπωνική κουζίνα. Ένα ευμέγεθες «γλυπτό» manga, με προβολείς στραμμένους πάνω του, κλείνει το μάτι με χιούμορ στο στιβαρό σύνολο.

Πάντως, εμείς είδηση δεν θα είχαμε πάρει τι συμβαίνει στον κεντρικό χώρο αν δεν μας προέτρεπαν οι φίλοι που μας περίμεναν στο τραπέζι να ρίξουμε μια ματιά από ψηλά. Μπορώ να δηλώσω ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την πιο μεγαλειώδη αίθουσα που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα τόσο από άποψη αρχιτεκτονικής όσο και από άποψη φωτισμού. Κυριακή νύχτα, η αμφιθεατρική πλατεία ήταν γεμάτη και ο κόσμος περίμενε τον Νίκο Βέρτη να εμφανιστεί. Αλλά αυτά αφορούν σε άλλο θέμα, ενός μουσικού συντάκτη ίσως.

Στο διά ταύτα, λοιπόν, ο -με σοβαρές διεθνείς περγαμηνές- σεφ Take προτείνει ένα μενού ιαπωνικής κουζίνας με κάποιες δυτικές επιδράσεις στα πιάτα. Αγαπήσαμε όλες τις προτάσεις με το βασιλικό καβούρι, μπορώ μάλιστα να πω ότι τις ξεχωρίσαμε στο συνολικά καλοενορχηστρωμένο μενού. Δοκιμάσαμε επίσης τατάκι και ταρτάρ τόνου, τεμπούρα γαρίδας και καβουριού, αλλά και ένα από τα καλύτερα black cod των τελευταίων χρόνων στην Αθήνα.

Συνοδεύσαμε το φαγητό μας με αναπάντεχα καλά κοκτέιλ του Χρήστου Λάγιου, μια πραγματική αποκάλυψη για εμάς. Καλοδουλεμένα, εμπνευσμένα και ισορροπημένα, ταίριαξαν απόλυτα με το μενού, αλλά στέκονται άνετα και μόνα τους σε οποιαδήποτε μπάρα επιπέδου. Τα γλυκά που υπογράφει ο chef patissier Νίκος Στράγκας, και υποστηρίζουν τη συνολική αισθητική του «The Y Project», είναι μικρά ταξίδια μεταξύ κόλασης και παραδείσου. Εκείνο με την bitter σοκολάτα κέρδισε τη δική μου καρδιά.

Το εστιατόριο λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα από τις 22.00 μέχρι τη 1.00 και έπειτα από ένα διάλειμμα από τις 2.15 έως τις 4 τα ξημερώματα και είναι ανοιχτό για όλους – όχι μόνο για τους πελάτες του «YTON». Φυσικά ακούτε ή /και βλέπετε όλο το πρόγραμμα που ξεκινά στις 12:00. Υπολογίζετε τιμή εκκίνησης από 50 ευρώ το άτομο χωρίς ποτό, ανάλογα με τις επιλογές σας.

info
«The Y Project», ΥΤΟΝ the music show, Πέτρου Ράλλη 38, Αιγάλεω, τηλ.: 216 1007522.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στο περιοδικό Gala που κυκλοφορεί με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr