Το cazu marzu είναι ένα πεκορίνο από τη Σαρδηνία που παλαιώνει λιγουλάκι παραπάνω από όσο έχουμε συνηθίσει, δηλαδή μέχρι το σημείο να μουχλιάσει και να δημιουργηθούν μικρά σκουληκάκια!

Και γιατί αυτό θα αναρωτηθείτε. Λένε πως αυτές οι προνύμφες βοηθούν να αφαιρεθεί το λίπος του τυριού και να γίνει μαλακό. Κάποιοι τις αφαιρούν (…τις προνύμφες) πριν το δοκιμάσουν, άλλοι πιο θαρραλέοι, όχι! Αν είστε από τους θαρραλέους, έχετε υπόψη σας ότι κάποιοι γιατροί θεωρούν την κατανάλωσή του κάπως επικίνδυνη για την υγεία, καθώς τα όχι και τόσο αθώα σκουληκάκια δεν πεθαίνουν κατά τη διαδικασία της πέψης.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr