Για τα παράξενα φαγητά της Ισλανδίας έχουμε πει και στο παρελθόν. Πρόσφατα όμως, ανακαλύψαμε ότι ακόμη και το ψωμί τους μπορεί να ψηθεί με ένα πολύ περίεργο τρόπο, που δεν περιλαμβάνει καν τη χρήση φούρνου.

Στην Ισλανδία λοιπόν, προτιμούν το ψωμί σίκαλης που όσοι έχουν τη δυνατότητα το ψήνουν… θαμμένο στο έδαφος. Θα μας ρωτήσεις, πώς μπορεί να γίνει αυτό σε μια καλυμμένη από πάγο χώρα; Και όμως, η Ισλανδία είναι διάσημη για τα ιαματικά λουτρά και τις θερμές πηγές της και αυτήν ακριβώς τη γεωθερμική δραστηριότητα αξιοποιούν.

Η διαδικασία είναι σχετικά απλή. Αρχικά φτιάχνουν τη ζύμη του ψωμιού και στη συνέχεια, τη βάζουν σε βουτυρωμένες κατσαρόλες, που κλείνουν με καπάκι και σφραγίζονται καλά με μεμβράνη. Τέλος, σκάβουν λακκούβες στο καυτό έδαφος, γύρω από τις θερμές πηγές και τις θάβουν μέσα. Οι κατσαρόλες μένουν θαμμένες για περίπου 24 ώρες και ουσιαστικά, το ψωμί ψήνεται από την ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία τους εδάφους. Εντάξει, μπορεί να είναι χρονοβόρα σαν διαδικασία, αλλά παραμένει εντυπωσιακή!

Δείτε την ιδιαίτερη διαδικασία παρασκευής, εδώ:

Δείτε επίσης:
Μην πετάτε το «τραπεζάκι» της πίτσας! Χρησιμεύει για το κινητό σας…

12χρονος έφτιαξε φάρμα μανιταριών στο υπόγειο του σπιτιού του

Πουλάει τη συλλογή του από ουίσκι για να αγοράσει σπίτι!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr