Έχουμε δει μαύρα ζυμαρικά, μαύρα μπέργκερ, μαύρο τυρί, μαύρα χοτ ντογκ, όμως μαύρο παγωτό, πρώτη φορά υπέπεσε στην αντίληψή μας και μάλιστα, όπως διαπιστώσαμε, εξελίσσεται ταχύτατα σε νέα τάση.

Η τελευταία τάση, λοιπόν, είναι ένα παγωτό που φτιάχνεται με κρέμα καρύδας, γάλα καρύδας, καρύδα και επεξεργασμένη στάχτη από κέλυφος καρύδας, στην οποία αποδίδεται και το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα του. Ενίοτε προσφέρεται και σε μαύρο χωνάκι, ενώ το total black look συμπληρώνουν toppings στην ίδια απόχρωση, όπως μπισκότα oreo. Το λανσάρει, όχι κάποιο παγωτατζίδικο της γειτονιάς εδώ δίπλα, αλλά το Morgenstern’s Finest Ice Cream Shop στη Νέα Υόρκη, που φημίζεται για τις ιδιαίτερες γεύσεις του ανάμεσα στις οποίες βρίσκεις βανίλια μπέρμπον, πρέτζελ με αλατισμένη καραμέλα, εσπρέσο λεμόνι κ.ά.

black_icecream

Όσοι το βρίσκουν στα καταστήματα, που είναι διαθέσιμο σπεύδουν να το δοκιμάσουν, όμως, το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο η κατανάλωσή του είναι πραγματικά ασφαλής για την υγεία… Οι απόψεις διίστανται με κάποιους μάλιστα να υποστηρίζουν με σχετικά επιχειρήματα ότι η στάχτη -που ουσιαστικά είναι κάρβουνο- έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες. Βέβαια, τρώγοντας το συγκεκριμένο παγωτό δεν θα λέγαμε ότι αποτοξινώνεσαι κιόλας, για ευνόητους λόγους…

Τα σχόλια πάντως όσων το έχουν δοκιμάσει κάθε άλλο παρά αρνητικά είναι αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι χείλη και γλώσσα γίνονται κατάμαυρα…

Δείτε πώς θα φτιάξετε μαύρο παγωτό στο σπίτι

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr