Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε γκράφιτι στους τοίχους των κτιρίων, αλλά στη Θεσσαλονίκη πλέον έχουν ζωγραφίσει και τα πεζοδρόμια και μάλιστα, με ένα νόστιμο θέμα.

Τα πεζοδρόμια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη Βασ. Όλγας καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης έχουν γεμίσει με γκράφιτι από τηγανητά αβγά, που απευθύνονται σε όσους περπατούν στο δρόμο σκυμμένοι, κοιτώντας συνήθως το κινητό τους. «Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, κάτι που θα απευθύνεται ειδικά σε αυτούς που προχωράνε με σκυμμένο κεφάλι επειδή κοιτούν το κινητό τους», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δημιουργός της εικαστικής αυτής παρέμβασης, η «eggonyourway».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#egg #eggonyourway #streetart #skg

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EGG. 🍳 (@eggonyourway) στις

Εξηγώντας το κίνητρό της, σημειώνει: «Είναι ωραίο να ακούω κάποιους να το συζητάνε και την άλλη μέρα εντελώς τυχαία να δουν και κάτω από το σπίτι τους ένα τηγανητό αβγό. Επίσης πιστεύω ότι οποιαδήποτε τυχαία ιδέα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τέχνη. Ναι, ακόμα και ένα τηγανητό αβγό!», λέει και περιγράφει πώς «γεννήθηκε» η ιδέα.

«Ξεκίνησα να κάνω γκράφιτι με άλλο ψευδώνυμο το 2008. Φέτος ήθελα να κάνω κάτι άλλο χωρίς απλώς να γράφω ένα ψευδώνυμο επειδή κατάλαβα ότι μπορεί αυτό να περνάει απαρατήρητο», τονίζει η «eggonyourway», που μάλλον πέτυχε το στόχο της. «Με αυτό στο μυαλό, ένα ζωγραφισμένο αβγό στον δρόμο σίγουρα κινεί την περιέργεια και σε αυτούς. Μου αρέσει πολύ να βγάζω φωτογραφίες. Οπότε το πού θα ζωγραφίσω τα αβγά, κρίνεται από το πού θα ταίριαζαν στη φωτογραφία», επισημαίνει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EGG. 🍳 (@eggonyourway) στις

Πώς απαντά, όμως, σε όσους θεωρούν βανδαλισμό τη συγκεκριμένη τέχνη; «Το γκράφιτι γενικά είναι βανδαλισμός, τέχνη το θεωρεί ο περαστικός που ίσως του αρέσει. Για εμένα προσωπικά που κάνω άλλη δουλειά για να ζήσω, είναι χόμπι και μάλιστα ένα ακριβό χόμπι. Ήδη βλέπω άτομα, που ξέρω προσωπικά, να κάνουν “ follow” στη σελίδα στο Instagram χωρίς να ξέρουν ότι είμαι εγώ. Ακόμα και άτομα που συναναστρέφομαι καθημερινά στη δουλειά», σημειώνει η «eggonyourway», που θεωρεί την ανωνυμία απαραίτητη. «Για μένα είναι πολύ σημαντική η ανωνυμία ώστε να μπορώ να παίρνω feedback από τις εντυπώσεις του κόσμου …ωμά και χωρίς αλατοπίπερα, όπως τα αβγά μου», εξηγεί. «Φαντάζομαι και ελπίζω σε μια πόλη γεμάτη τηγανητά αβγά…», καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:
Ελενίδης: Η Θεσσαλονίκη σε μια μπουκιά!

Αγορά Βλάλη, Θεσσαλονίκη: Στη στοά των μικρών θαυμάτων

Το κόλπο του David Chang για τηγανητό αβγό στα μικροκύματα

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr