Οι Ιάπωνες είναι γνωστοί για την εμμονή που έχουν με τα φρούτα. Ανάμεσα σε πανάκριβες φράουλες, και πολλά άλλα τέτοια εκκεντρικά πλέον συμπεριλαμβάνεται και ένα νέο πεπόνι του οποίου η καλλιέργεια γίνεται τόσο προσεγμένα που του κάνουν… μασάζ.

Πρόκειται για μια πρακτική που εφαρμόζουν στα πανάκριβα αυτά πεπόνια για να γίνουν πιο γλυκά ενώ το κόστος τους κυμαίνεται μεταξύ 100-10.000 δολάρια το καθένα, ανάλογα με το βάρος. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι πολύ προσεγμένη και αυτοί που την πραγματοποιούν λέγονται «μάστορες των πεπονιών». Φορώντας λευκά γάντια, κάνουν δυνατό μασάζ σε όλη τη φλούδα του φρούτου, κάτι που θεωρείται ότι κάνει τη σάρκα τους πιο γλυκιά. Επίσης, το καλύπτουν με μικρά «καπελάκια» για να μην το κάψει ο ήλιος γιατί δεν είναι μόνο η γεύση του που το διαφοροποιεί αλλά και η εξωτερική του όψη που αποτελεί παράμετρο καθορισμού και της τιμής του στην αγορά. Εξάλλου, στην ιαπωνική κουλτούρα τα φρούτα έχουν ισχυρή συμβολική αξία και η προσφορά τους ως δώρο είναι διαδικασία εθιμοτυπική. Ο τρόπος λοιπόν που αντιμετωπίζουν την καλλιέργεια φρούτων είναι συγκρίσιμος με τέχνη ενώ όσοι ασχολούνται διαρκώς προσπαθούν να ανακαλύψουν νέες μεθόδους για το τέλειο αποτέλεσμα.
Δείτε παρακάτω το σχετικό video για να έχετε καλύτερη εικόνα

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr