Το παραδεχόμαστε, κι εμείς τρώμε λίγο από το ωμό μίγμα όταν φτιάχνουμε κέικ, έτσι για τη δοκιμή, αλλά αυτή η νέα τάση με την ωμή ζύμη για cookies που έχει γίνει το νέο must στα γλυκίσματα, μας ξεπερνάει.

Στην Ελλάδα μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμη αυτή η νέα μόδα -τουλάχιστον δεν το έχουμε δει κάπου-, αλλά μία ματιά στο Instagram αρκεί για να πείσει και τον πιο δύσπιστο ότι οι foodies στις ΗΠΑ τρελαίνονται για τη βρώσιμη ζύμη για cookies.

#birthdaycake #cookiedough at #do in #nyc

A post shared by The Girl Who Ate Everything (@whoateeverything) on

Μαγαζιά σε όλη την Αμερική έχουν βάλει στο μενού τους τη ζύμη για cookies σε διάφορες γεύσεις και με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους: άλλοι τη σερβίρουν σε μπάλες μέσα σε πολύχρωμα χωνάκια παγωτού και πασπαλισμένη με διάφορα toppings -σαν κανονικό παγωτό δηλαδή- και άλλοι σε βαζάκια που τη μετατρέπουν σε πιο “εκλεπτυσμένο” επιδόρπιο, ενώ πλέον υπάρχουν και μπάρες με ζύμη για cookies. Μάλιστα, δεν λείπουν και οι gluten-free και vegan προτάσεις!

cookiedough2

Και αν φοβάσαι να φας ωμή ζύμη, να ξέρεις ότι θεωρείται απολύτως ασφαλής, καθώς συνήθως φτιάχνεται με παστεριωμένα αβγά, αλεύρι που δεν χρειάζεται μαγείρεμα και η ζύμη στη συνέχεια περνάει από μία διαδικασία όπου θερμαίνεται αρκετά ώστε να σκοτώνονται τυχόν επιβλαβή βακτηρίδια και να εξαφανίζεται κάθε κίνδυνος να πάθει κάποιος σαλμονέλα και παράλληλα, να διατηρεί την υφή της ωμής ζύμης.

Ωστόσο εμείς δεν μπορούμε παρά να αναρωτιόμαστε, τι φάση με την βρώσιμη ωμή ζύμη για cookies και ποιο το πρόβλημα με τα κλασικά, ξεροψημένα εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά μπισκοτάκια;

Δείτε επίσης:
Ωμό κοτόπουλο: η νέα, επικίνδυνη, διατροφική τάση

Τα πιο “τρελά” donuts που έχετε δει ποτέ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr