Η μπίρα πέρα από την απόλαυση που χαρίζει, μπορεί να έχει και πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Πρόσφατα, η Guinness μας απέδειξε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και ως… λίπασμα για δέντρα!

Όπως δημοσίευσε ο Independent, κατά την περίοδο του lockdown η Guinness χρησιμοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες βαρέλια μπίρας για να λιπάνει ιτιές και έλατα που προορίζονται για χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ειδικότερα, όταν ξεκίνησε το lockdown στην Ιρλανδία, η διάσημη ζυθοποιία μείωσε τις παραγωγικές δραστηριότητες της στο ελάχιστο, για να διατηρήσει τα αποθέματα της σε μαγιά. Παράλληλα, ανέκτησε εκατομμύρια λίτρα μπίρας από παμπ και μπαρ που είχαν κλείσει, χρησιμοποιώντας την υπολειπόμενη μπίρα για να λιπάνει τα δέντρα ως μέρος ενός φιλικού προς το περιβάλλον δασικού έργου.

Από την Guinness εξήγησαν ότι αρχικά στόχος ήταν να στηρίξουν τους πελάτες τους, συλλέγοντας τα βαρέλια μπίρας που διαφορετικά θα είχαν πάει χαμένα. Γι αυτό και απέσυραν τη μπίρα τους από τις παμπ και τα μπαρ. Αφού συνέλεξαν τα βαρέλια, αποφάσισαν αντί απλά να καταστρέψουν τη μπίρα, να την αξιοποιήσουν μέσα από περιβαλλοντικά βιώσιμους τρόπους. Η συντριπτική πλειονότητα λοιπόν, κατέληξε σε φυτείες με ιτιές και έλατα.

Επιπλέον, μέρος της μπίρας χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή βιοαερίου, το οποίο θα είναι μια καλή πηγή καυσίμου για την ζυθοποιία, ενώ ένα άλλο μέρος της μπίρας έχει κομποστοποιηθεί.

Δείτε επίσης:
9 facts που δεν ήξερες για την ιστορία της μπίρας

Προσοχή! Δεν πρέπει να βάζετε λεμόνι στη μπίρα το καλοκαίρι

Δες τι συμβαίνει στο σώμα σου κάθε φορά που πίνεις μπίρα