Το αβοκάντο μπορεί να θεωρηθεί το απόλυτο τρόφιμο των τελευταίων ετών και δυστυχώς η παραγωγή του είναι δύσκολο να καλύψει την τεράστια, παγκόσμια ζήτηση. Τα εστιατόρια όμως δεν θέλουν με τίποτα να δυσαρεστήσουν τους πελάτες τους.

Έτσι, ελλείψει αβοκάντο κάποιοι σεφ βρήκαν μία πρωτότυπη εναλλακτική για το κλασικό γουακαμόλε. Τι κάνουν; Φτιάχνουν γουακαμόλε χωρίς αβοκάντο!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη My City Pin (@mycitypin) στις

Το «mockamole» όπως ονομάζεται, ακολουθεί τη λογική και το όνομα των mocktails που είναι κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ και έτσι, υπόσχεται την ίδια απόλαυση χωρίς όμως το βασικό συστατικό, που είναι το αβοκάντο. Συγκεκριμένα, τη θέση του στο mockamole παίρνουν λαχανικά, που γίνονται επίσης πουρές, όπως μπρόκολο, κολοκύθια και πράσινα φασολάκια, ενώ παραμένουν τα υπόλοιπα υλικά (κόλιανδρος, τοματίνια, πιπεριά τσίλι, σκόρδο και λάιμ), για να θυμίζει όσο γίνεται τη γεύση του κλασικού γουακαμόλε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη annaperatoner (@annaperatoner) στις

Το mockamole έχει κάνει την εμφάνιση του σε διάφορα εστιατόρια στις ΗΠΑ, ενώ στις φωτογραφίες που έχουμε δει να κάνουν την εμφάνιση τους στα social media το αποτέλεσμα είναι ίδιο, τουλάχιστον οπτικά.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr