Ένα νέο λαχανικό έκανε την εμφάνισή του στις σελίδες των food bloggers. Και το όνομα αυτού: Κολιλίνι (Caulilini). Το χαριτωμένο και εύηχο αυτό όνομα προέρχεται από το «πάντρεμα» των λέξεων κουνουπίδι και μπρόκολο/μπροκολίνι (cauliflower + broccolini), αν και στην πραγματικότητα το λαχανικό αυτό αποτελεί ένα είδος κουνουπιδιού.

Έχει μακριά, λεπτά πράσινα κοτσάνια και λευκά «μπουκετάκια» από πάνω. Είναι πραγματικά τόσο όμορφο, που θα άξιζε να μπει σε βάζο για να στολίσει το τραπέζι μας. Αντίθετα θα μπει στο πιάτο μας γιατί έχει πολύ πιο γλυκιά γεύση από το «κλασικό» κουνουπίδι και μπορεί να γίνει τηγανητό, βραστό, στον ατμό αλλά φυσικά να καταναλωθεί και ωμό σε σαλάτα.

A post shared by Quips Pub (@quips_pub) on

Σεφ και bloggers στο Instagram δείχνουν να το λατρεύουν, ενώ όλοι συμφωνούν ότι ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματός του είναι στη σχάρα, καθώς έτσι τα «μπουκετάκια» σκουραίνουν και γίνονται απίστευτα τραγανά, ενώ το κοτσάνι παραμένει ελαφρώς μαλακό και απίστευτα γλυκό.

Δες το βίντεο για να μάθεις περισσότερα:

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr