Η Αμερικανική εταιρεία Impossible Food ισχυρίζεται ότι έχει καταφέρει το ανέφικτο, δημιουργώντας το πρώτο χορτοφαγικό burger που θυμίζει απόλυτα ένα από κρέας, τόσο στην όψη όσο και γευστικά.

imburger4

Η startup που βρίσκεται στη Silicon Valley και αποτελείται από επιστήμονες, μηχανικούς, σεφ, αγρότες και foodies έχει βάλει ως σκοπό να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες όλου του κόσμου, παράγοντας νέα τρόφιμα με πρώτο και καλύτερο το Impossible Burger, που έχει γίνει trend στο Instagram.

Σύμφωνα με τους ίδιους, μετά από 5ετή μελέτη κατάφεραν να ανακαλύψουν τις μεθόδους και τα υλικά που μπορούν να αναπαραστήσουν φυσικά την όψη, τη γεύση, την υφή, τα αρώματα, ακόμη και τους ήχους που κάνει ενώ ψήνεται ένα μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κρέας. Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά φυτικά υλικά λοιπόν, φτιάχνουν ένα μπιφτέκι που εκτός από χορτοφαγικό έχει και μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, άρα είναι και οικολογικό.

imburger3

Το μυστικό τους; Η αίμη, μία χημική ένωση που συμμετέχει συχνά ως προσθετική ομάδα ομάδα σε πρωτεΐνες, για παράδειγμα στην αιμοσφαιρίνη και την μυοσφαιρίνη, δίνοντας στο αίμα και στους μυς το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Η αίμη μιμείται τη γεύση του κρέατος, κάνοντας το Impossible Burger να μοιάζει πιο κρεάτινο.

Όσοι το έχουν δοκιμάσει πάλι, έχουν να πουν ότι ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες τους, με το ζουμερό μπιφτέκι να έχει γεύση και υφή που θυμίζει αρκετά μοσχαρίσιο. Είναι ακόμη και ελαφρώς ροζ εσωτερικά, σαν ένα medium ψημένο μπιφτέκι.