Όλο και περισσότερες είναι οι γλυκές καινοτομίες, που κάνουν οι επιστήμονες. Πρόσφατα έφεραν στο φως ένα νέο «είδος» σοκολάτας, αν μπορούμε να το πούμε έτσι που είναι γλυκιά και λαμπυρίζει σαν ουράνιο τόξο! Οι Ελβετοί ερευνητές την έφτιαξαν έτσι που να μην περιέχει τεχνητά πρόσθετα και χρωστικές, αλλά ένα ειδικό «αποτύπωμα» στην επιφάνειά της.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως το εγχείρημα ξεκίνησε από την «απλή περιέργεια» τριών επιστημόνων του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης για το πως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια πολύχρωμη σοκολάτα. Κάπως έτσι άρχισαν να δοκιμάζουν βρώσιμες επιστρώσεις χρυσού και οξειδίου του τιτανίου, αλλά οι σοκολάτες γίνονταν χρυσοκίτρινες ή μπλε, που δεν ήταν ο επιθυμητός στόχος. Έτσι, προχώρησαν την ιδέα τους με τη συμβολή μιας μεταπτυχιακής φοιτήτριας αλλάζοντας τη δομή της επιφάνειας της σοκολάτας με ένα αποτύπωμα επιφάνειας («surface imprint»), που την κάνει να λαμπυρίζει από αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν «δομικό χρώμα». Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, «Η διαδικασία είναι παρόμοια με εκείνη του χαμαιλέοντα, η επιδερμίδα του οποίου προσαρμόζεται με τέτοιο τρόπο στις συνθήκες, ώστε να διασπά το φως και να εμφανίζει συγκεκριμένα χρώματα».

Δείτε το βίντεο τη νέα σοκολάτα:

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr