Σε ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο μέτρο προχώρησε εστιατόριο στη Γερμανία, που αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, μετά τις 5 το απόγευμα.

Όλοι οι γονείς με παιδιά σε μικρή ηλικία γνωρίζουν πως στις εξόδους τους για φαγητό οι πιθανότητες να μείνουν ήσυχα στο τραπέζι όλη τη βραδιά είναι σχεδόν μηδαμινές. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν να απολαύσουν το γεύμα τους έξω σαν οικογένεια, είτε φροντίζοντας να βρουν κάποιο τρόπο να τα απασχολήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς είτε απλά αφήνοντας τα να εκφραστούν ελεύθερα, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα περάσουν το μισό βράδυ κυνηγώντας τα γύρω από τα άλλα τραπέζια.

Στη Γερμανία πάλι, φαίνεται ότι υπάρχει μηδαμινή ανοχή την ώρα του φαγητού, με ένα εστιατόριο να απαγορεύει την είσοδο παιδιών την ώρα του βραδινού, με σκοπό να διαφυλαχθεί η ησυχία των πελατών του. Ειδικότερα, το εστιατόριο Oma’s Küche (το όνομα του σημαίνει «η κουζίνα της γιαγιάς») επέβαλε απαγόρευση εισόδου μετά τις 17:00 σε όλα τα παιδιά κάτω των 14 ετών.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη Rudolf Markl αιτία ήταν τα πολλά περιστατικά αναστάτωσης που είχαν προκαλέσει παιδιά στο εστιατόριο του, καθώς και φυσικές φθορές στο χώρο, από σχισμένα τραπεζομάντιλα μέχρι σπασμένα διακοσμητικά, με τους γονείς να εμφανίζονται αδύναμοι να τα ελέγξουν. «Το σκεφτόμασταν για πολύ καιρό. Έχουμε φτάσει στο σημείο που είπαμε αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», δήλωσε ο ίδιος στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Βέβαια ο ίδιος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η απόφαση τους δεν έχει να κάνει τόσο με το γεγονός ότι τα παιδιά είναι άτακτα, αλλά με τους γονείς που αγνοούν αυτή τη συμπεριφορά και δεν κάνουν τίποτα για να τα συνετίσουν, χωρίς να ενδιαφέρονται ούτε για τους άλλους πελάτες του εστιατορίου ούτε για το ίδιο το εστιατόριο. Ο Rudolf Markl ελπίζει τώρα ότι θα καταφέρει να μετατρέψει το εστιατόριο του σε μία «όαση γαλήνης», ωστόσο η απόφαση αυτή δεν θα μπορούσε να μη δεχθεί και αρνητική κριτική, με πολλούς στη Γερμανία να τη χαρακτηρίζουν άκαρδη.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr