Είναι γεγονός, πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι, έτσι το πιο σύνηθες είναι, ότι όταν δύο άνθρωποι θέλουν να γνωριστούν παραπάνω πηγαίνουν για φαγητό. Ένα εστιατόριο, λοιπόν, στο Εδιμβούργο, που ονομάζεται «Blackwood’s Bar and Grill» δίνει ένα χεράκι βοηθείας στα ραντεβού.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να πει κατά την κράτηση ότι θέλει χωριστό λογαριασμό. Το εστιατόριο «Blackwood’s Bar and Grill» ελπίζει ότι ο διακανονισμός του θα απομακρύνει κάθε αμηχανία μεταξύ των ζευγαριών στις πρώτες τους εξόδους σχετικά με τον λογαριασμό. Όταν ο σερβιτόρος που εξυπηρετεί το τραπέζι φέρει τον λογαριασμό, θα παραδώσει δύο ξεχωριστές αποδείξεις για κάθε πελάτη, ο οποίος πληρώνει το μισό ποσό του γεύματος.

 

Ο Γκάρι Χάρντινγκ, διευθυντής του εστιατορίου Blackwood, χαρακτήρισε, σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων τη συγκεκριμένη πολιτική ως «διακανονισμό του 21ου αιώνα». «Όταν φτάνει ο λογαριασμός, μπορεί να προκαλέσει κάποιες δυσάρεστες συζητήσεις μεταξύ δύο ανθρώπων και έχουμε κάνει δική μας υπόθεση την παροχή βοήθειας ώστε να μην προκαλείται αυτή η αμηχανία» είπε. «Μας αρέσει να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά και δεν υπάρχει άλλο εστιατόριο στην πόλη που να προσφέρει κάτι τέτοιο. Δεν επιβάλουμε ασφαλώς αυτή τη ρύθμιση στα ζευγάρια. Οι επισκέπτες πρέπει απλά να το αναφέρουν μόνο όταν κάνουν την κράτηση σε περίπτωση που το επιθυμούν», πρόσθεσε.