Θεωρούμε γενικά ότι είμαστε ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι, πρόθυμοι να ενστερνιστούμε πρωτοποριακές ιδέες και να ζήσουμε νέες εμπειρίες. Πρέπει να το παραδεχτούμε όμως: Αβγό στον καφέ μας δύσκολα θα βάζαμε.

kafs

Το εν λόγω ρόφημα έχει προκαλέσει σάλο τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο, καθώς φωτογραφίες του έχουν γεμίσει το Instagram χάρη στο νεουορκέζικο καφέ, Round K. H προσθήκη αβγού στον καφέ αποτελεί κορεατική παράδοση από τη δεκαετία του ’60 και ’70, η οποία αντλεί έμπνευση από ένα δημοφιλές ποτό που συνήθιζαν να σερβίρουν στις καφετέριες τότε και το οποίο περιείχε στιγμιαίο καφέ, μια πρέζα αλάτι, έναν ωμό κρόκο, σησαμέλαιο, κουκουνάρι ή καρύδια. Το ρόφημα είχε ως στόχο να κατευνάσει την πείνα όσων το επέλεγαν, αλλά και να τους χαρίσει ενέργεια.

raw-egg-coffee-is-the-latest-coffee-trend-and-it-needs-to-be-stopped

Στη σύγχρονή του εκδοχή όμως το ρόφημα αυτό με μία δόση εσπρέσο, έναν ελαφρώς βρασμένο κρόκο, αφρόγαλα και κακάο για γαρνιτούρα, μάλλον μόνο να προκαλέσει έχει ως στόχο, αφού ειλικρινά δυσκολευόμαστε να φανταστούμε κάποιον να το παραγγέλνει με λαχτάρα. Είναι λάθος βέβαια να κρίνουμε κάτι από τη στιγμή που δεν το έχουμε δοκιμάσει και αφού μάλιστα πολλοί χρήστες του διαδικτύου υποστηρίζουν ότι ο καφές έτσι είναι πιο κρεμώδης και γλυκός.

Η όλη ιδέα είναι που μάς προκαλεί αηδία. Ίσως και να ήμασταν πρόθυμοι να πάρουμε μια γουλιά εάν κάποιος δεν μάς έλεγε ότι περιέχει αβγό. Ποιος ξέρει, μπορεί και να μάς άρεσε!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr