Μία χριστουγεννιάτικη «παράδοση» στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ κάνει την τοπική υγειονομική υπηρεσία να ανησυχεί και να εκδίδει κάθε χρόνο προειδοποίηση, προκειμένου να αποτρέψει τους πολίτες από το να την τηρήσουν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Guardian, η προειδοποίηση αφορά στο λεγόμενο «σάντουιτς των κανιβάλων», που έχει κερδίσει το παρατσούκλι του επειδή περιλαμβάνει ωμό κρέας και τρώγεται παραδοσιακά από ορισμένους κατοίκους του Ουισκόνσιν την περίοδο των γιορτών.

Το συγκεκριμένο έδεσμα, που ονομάζεται επίσης «κρέας του τίγρη» περιλαμβάνει ψωμί, αλεσμένο κρέας (συνήθως βοδινό) και άψητα κρεμμύδια.

Αναγνωρίζοντας ότι η κατανάλωση του «σάντουιτς κανιβάλων» είναι παράδοση για ορισμένες οικογένειες, η υγειονομική υπηρεσία της πολιτείας υπογραμμίζει σε ανάρτησή της ότι «η βρώση ωμού κρέατος δεν συνιστάται ποτέ λόγω των βακτηρίων που μπορεί να περιέχει. Ο μοσχαρίσιος κιμάς πρέπει να μαγειρεύεται στους 160 βαθμούς».

Σε μια αναλυτικότερη ανάρτηση, η υπηρεσία εξήγησε ότι μεταξύ των επικίνδυνων βακτηρίων που μπορεί να βρεθούν σε ωμό κρέας είναι αυτά της σαλμονέλας, του E Coli και εκείνο που προκαλεί τη σοβαρή λοίμωξη της λιστερίωσης. «Και όχι, δεν έχει σημασία από πού αγοράζετε το κρέας σας» τονίζεται στην προειδοποίηση.

Το 2018, μια ανάρτηση ιστολογίου από το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας επισήμαινε ότι «εκατοντάδες άνθρωποι στα μεσοδυτικά έχουν αρρωστήσει μετά από κατανάλωση σάντουιτς κανιβάλων» και υπενθύμιζε ότι στη συγκεκριμένη πολιτεία έχουν σημειωθεί 8«ξεσπάσματα» που σχετίζονται με τη βρώση ωμού βοδινού κρέατος από το 1986. Η εν λόγω ανάρτηση πρότεινε μάλιστα και μια «ασφαλή εναλλακτική», τη δημιουργία ενός σάντουιτς με ακριβώς τα ίδια συστατικά και καρυκεύματα, αλλά με ψημένο κρέας.

Δείτε επίσης:
Η Ναϊτζίλα Λόουσον μαγειρεύει απίστευτο κάρι με… μπανανόφλουδες!

Θα σώσουν οι νυχτερίδες το κρασί του Μπορντώ;

Εντοπίσαμε γιγαντιαία κολοκύθα, βάρους 700 κιλών!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr