Το να είναι κάποιος επιχειρηματίας δεν είναι εύκολη υπόθεση και συγκεκριμένα στο χώρο της εστίασης, αυτά με οποία έρχεται αντιμέτωπος απαιτούν υπομονή, ψυχραιμία και ενίοτε… χιούμορ για να μπορέσει να αντεπεξέλθει. Ο ιδιοκτήτης, λοιπόν, ενός μπαρ- εστιατορίου χαριτολογώντας μετέτρεψε μια αρνητική κριτική της επιχείρησής του σε… ποτό.

Οι κριτικές για μπαρ και εστιατόρια σε διαδικτυακές πλατφόρμες είναι ένα θέμα που οι επιχειρήσεις δεν παίρνουν αψήφιστα. Ενίοτε όμως, όταν ο εκάστοτε «κριτικός» εκφράζει τη γνώμη του ελεύθερα αφενός, χωρίς «τακτ» αφετέρου, τα πράγματα σοβαρεύουν περισσότερο. Ο ιδιοκτήτης όμως του «The Old Butcher’s», μπαρ και εστιατορίου με πιάτα με καβούρια στο Μπρίστολ της Αγγλίας, όχι μόνο δεν απάντησε επιθετικά σε αντίστοιχη περίπτωση αλλά έκανε το δικό του… ντόρο δημιουργώντας ένα νέο ποτό με… έμπνευση τα αρνητικά σχόλια του κυρίου που τους επισκέφθηκε.

Capture

O Wane S, όπως είναι το διαδικτυακό όνομα του εν λόγω επισκέπτη, χαρακτήρισε το χώρο ως στέκι για «ψώνια» – και δεν εννοούμε αυτά που πάμε και κάνουμε στην αγορά προφανώς- δίνοντας ένα μόνο αστέρι και μάλιστα δεν αρκέστηκε σε αυτό, συνέχισε αποδίδοντας σχετικούς χαρακτηρισμούς στον ιδιοκτήτη λέγοντας ότι «κυκλοφορεί καμαρωτός στο μαγαζί φορώντας ολόσωμη φόρμα και συνέχεια βρίσκει ευκαιρία να κοιτά τον εαυτό του στον καθρέφτη». «Θα έτρωγα εκεί;», αναρωτήθηκε προτού δώσει ο ίδιος την απάντηση: «ποτέ, έτσι και αλλιώς, μόνο καβούρια είχε το μενού». Ο Ben Gatt λοιπόν, ιδιοκτήτης του «The Old Butcher’s», όχι μόνο δεν έσπευσε να επισημάνει τις τρελές πωλήσεις των πιάτων τους αλλά απάντησε με έναν ομολογουμένως πανέξυπνο τρόπο διακωμωδώντας τα σχόλια των στυλιστικών του επιλογών. Έκανε λοιπόν μια νέα προσθήκη στον κατάλογο με τα ποτά, το λεγόμενο «The Ponce’s Dungarees» (σε ελεύθερη μετάφραση, η ολόσωμη φόρμα του ψώνιου). Αν εύλογα αναρωτιέστε για τα συστατικά του συγκεκριμένου ποτού, είναι ένα μίγμα λευκού κρασιού, λικέρ Bols Blue και σιροπιού για να… πάνε τα φαρμάκια κάτω.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr