Οι τούρτες γενεθλίων, στην παραδοσιακή τους εκδοχή, είναι γλυκές, με κάποια επίσης γλυκιά επικάλυψη, που συνήθως στολίζεται με σχέδια της επιλογής μας, σωστά; Στην Ιαπωνία φαίνεται ότι έχουν άλλη άποψη λανσάροντας μια διαφορετική για τα δυτικά δεδομένα εκδοχή του γιορτινού αυτού κεράσματος…

tourta-kreas

tourta-kreas1

Είναι τρελοί λοιπόν αυτοί οι Ιάπωνες, το έχουμε πει και θα το επαναλάβουμε! Αφορμή για έναν ακόμη σχολιασμό των περίεργων δρώμενων – κατά τα δικά μας δεδομένα τουλάχιστον – σε ασιατικό έδαφος, είναι μια νέα μανία με τούρτες γενεθλίων που κάθε άλλο παρά παραδοσιακές θεωρούνται…

tourta-kreas2

tourta-kreas3

Τι εννοούμε; Στα εστιατόρια «Yakiniku» (κάτι σαν τις δικές μας ψησταριές) προτείνουν στους θαμώνες τους για να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους σβήνοντας κεράκια πάνω σε τούρτες φτιαγμένες όχι από παντεσπάνι, μους και γλάσο όπως συνηθίζεται, αλλά λεπτές φέτες από κρέας που μετά το σβήσιμο των κεριών μαγειρεύονται μπροστά στον πελάτη. Η ιδέα φαίνεται ότι έχει ξετρελάνει τους ντόπιους που, όπως θα δείτε και από τις παρακάτω δημοσιεύσεις στα social media, σπεύδουν να παραγγείλουν τις πρωτότυπες «τούρτες» και το γιορτάζουν με την παρέα τους εναλλακτικά…

Δείτε επίσης
Όταν η τέχνη αγγίζει τον ρεαλισμό
Πόσο πωλήθηκε ένα τσαμπί σταφύλια στην Ιαπωνία;