Λατρεύεις τις τάρτες αλλά σου φαίνεται κάπως περίεργο να σβήσεις κεράκια πάνω σε μία μηλόπιτα; Μην ανησυχείς, δεν χρειάζεται να μπαίνεις πλέον σε διλήμματα, αφού ανακαλύψαμε την πιο περίεργη τούρτα, που συνδυάζει και τα δύο.

Η ιδιαίτερη αυτή τούρτα ονομάζεται piecaken, κάτι σαν ταρτο-τούρτα στα ελληνικά και αποτελείται ούτε λίγο ούτε πολύ από 3 στρώσεις από διαφορετικές μεταξύ τους γλυκές τάρτες και για την ακρίβεια pecan pie, τάρτα κολοκύθας και μηλόπιτα. Οι τάρτες τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλη, με στρώσεις βουτυρόκρεμας ανάμεσα τους και στη συνέχεια όλη η τούρτα καλύπτεται εξωτερικά με βουτυρόκρεμα, crumble βρώμης γύρω-γύρω και αντί για… κερασάκια στην τούρτα, από πάνω μπαίνει γέμιση μηλόπιτας!

Από γεύση δεν ξέρουμε, αν και μας ακούγεται σαν την απόλυτη υπερβολή και «βόμβα» θερμίδων σε κάθε μπουκιά. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι σίγουρα μία ξεχωριστή γλυκιά πρόταση, για όσους λατρεύουν και τις 3 τάρτες και θέλουν να τις απολαμβάνουν κάθε φορά όλες μαζί, χωρίς να χρειάζεται να επιλέξουν.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που οδήγησε στη δημιουργία της το 2015, αφού πηγή έμπνευσης για τον Αμερικανό ζαχαροπλάστη Zac Young, τον «πατέρα» της piecaken ήταν ότι ο ίδιος δεν ήθελε να μπαίνει σε διλήμματα κάθε χρόνο την ημέρα των Ευχαριστιών, όταν παραδοσιακά φτιάχνουν ως επιδόρπιο και τις 3 αυτές τάρτες. Πλέον θεωρείται ένα από τα viral γλυκίσματα της Αμερικής και μία από τις αγαπημένες επιλογές για κάθε γιορτή και όχι μόνο για την ημέρα των Ευχαριστιών, με το The PieCaken Store να λαμβάνει συνεχώς παραγγελίες.

Έτσι για την ιστορία, να πούμε ότι κάθε piecaken κοστίζει $75 -πολλά για 1 τούρτα, αλλά όχι τόσα πολλά αν σκεφτείτε ότι τελικά αγοράζετε 3 τάρτες-, και αποστέλλεται με οδηγίες σερβιρίσματος, ενώ μπορεί και να καταψυχθεί ως έχει, για να σερβιριστεί κάποια άλλη στιγμή.

Δείτε και το βίντεο από την παρουσίαση του piecaken στο Insider:

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr