Νομίζατε ότι μόνο στους ελληνικούς παραδοσιακούς γάμους και τα πανηγύρια προσφέρονται λαχταριστά και πλούσια φαγητά; Φημιζόμαστε γι’ αυτό, αλλά όχι, η πρωτιά δεν είναι δική μας. Το μεγαλύτερο, ίσως, γεύμα στον κόσμο ετοιμάζεται και σερβίρεται σε γάμους Βεδουίνων Σεΐχηδων και δεν είναι άλλο από τη γεμιστή καμήλα, μιας και καμήλες στην έρημο υπάρχουν πολλές, υποθέτω… Το γενναιόδωρο γεύμα μας θύμισε τις Μπαμπούσκες, ξέρετε, αυτές τις ρώσικες ξύλινες κούκλες που τις ανοίγεις και μέσα κρύβουν άλλες κούφιες κουκλίτσες, που τις ανοίγεις και  ανοίγεις και πάει λέγοντας μέχρι να φτάσεις στην τελευταία…

Τι εννοούμε; Δε μαγειρεύουν την καμήλα τεμαχισμένη με έναν κλασικό τρόπο, τη μαγειρεύουν πρώτα ολόκληρη για συγκεκριμένο χρόνο και την ξεκοκκαλίζουν. Πώς; Ίσως μέσα σε κάποιο μικρό τζακούζι… Έπειτα τη γεμίζουν με ένα ολόκληρο αρνί, το οποίο προηγουμένως έχουν γεμίσει με αρκετά κοτόπουλα, τα οποία λίγο πιο πριν έχουν γεμίσει με ψάρια. Όσοι θέλουν να φανούν ακόμα πιο δημιουργικοί, μαζί με τα ψάρια παίρνουν και μερικές ντουζίνες από αβγά και τα βάζουν και αυτά στη γέμιση μαζί με ξηρούς καρπούς. Επί της ουσίας μιλάμε για ένα φαγητό στη λογική του Tur-duc-ken, ενός ιδιαίτερα πολύπλοκου εγγλέζικου πιάτου δηλαδή. Πρόκειται για γαλοπούλα ξεκοκκαλισμένη (turkey) γεμισμένη με πάπια (duck), ξεκοκαλλισμένη επίσης και γεμισμένη με ξεκοκκαλισμένο κοτόπουλο (chicken).

Η παραδοσιακή γεμιστή καμήλα είναι δημοφιλές και ένα εντυπωσιακό γεύμα που μαγειρεύεται σε ιδιαίτερες περιπτώσεις στις χώρες του αραβικού κόσμου. Μήπως γνωρίζετε κάποιο πιο πληθωρικό και χορταστικό πιάτο από αυτό; Εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ…

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr