Θυμάστε τον καφέ στο χωνάκι που έπιναν -και πίνουν- στο Λος Άντζελες; Ε λοιπόν, αυτή η καινοτομία τους τελευταίους μήνες εξελίχθηκε στη νέα τρέλα στο instagram με τις σχετικές δημοσιεύσεις, όπως καταγράφει το CNN, να φτάνουν σχεδόν το 1.000.000!

coffee-cone

Την ιδέα ουσιαστικά φαίνεται να πρωτολανσάρισε ο barista Dayne Levinrad που αφού εργάστηκε προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα για καφέ στο εξωτερικό, επέστρεψε στο Γιοχάνεσμπουργκ για να δημιουργήσει κάτι που θα έβαζε την πόλη στο «χάρτη του καφέ». Μετά από αρκετούς πειραματισμούς λοιπόν, κατέληξε στη δημιουργία πατέντας που περιλαμβάνει ένα χωνάκι με τέσσερις στρώσεις σοκολάτα στο εσωτερικό του που λιώνουν από τον καυτό καφέ το πολύ σε 10 λεπτά. Ο Levinrad μάλιστα είπε χαρακτηριστικά στο CNN ότι ο λόγος που επέλεξε τον κώνο ήταν καθαρά για να δημιουργήσει ένα νέο προϊόν που θα προωθηθεί στο Instagram.

coffee-cone1

Παρόμοιες -άξιες αναφοράς- απόπειρες σερβιρίσματος καφέ σε χωνάκι, εκτός από το cafe The Grind του Levinrad, έχουν καταγραφεί και στο Μιλάνο στο B Cafe και στα cafes Alfred Coffee & Kitchen του Λος Άντζελες.

Μιλάμε λοιπόν για μια νέα τάση στο χώρο; Θα δείξει…

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr