Η “παλέτα” των κοκτέιλ αλλάζει και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες δημιουργίες, που γευστικά και αισθητικά κάνουν τη διαφορά. Ένας μπάρμαν σε ξενοδοχείο του Χονγκ Κονγκ, λοιπόν, συνδύασε την τέχνη του bartending με μία πιο κλασική μορφή τέχνης…

starry-night-cocktail.0mondrian-cocktail

Πρόκειται για τον Rajendra Limbu, που δημιούργησε 3 κοκτέιλ στο Langham Hotel, εμπνευσμένα από αντιπροσωπευτικά έργα μεγάλων εκπροσώπων καλλιτεχνικών ρευμάτων. Πώς θα ένιωθες αν έπινες την “εμμονή της μνήμης” του Νταλί ή την “έναστρη νύχτα” του Βαν Γκογκ σε κοκτέιλ ή μια αναπαράσταση της σύνθεσης με μαύρο, κίτρινο, λευκό, μπλε και κόκκινο του Μοντριάν; Αν κρίνουμε από το αισθητικό -αλλά και το γευστικό- αποτέλεσμα, όπως δημοσιεύτηκε στα social media, μάλλον θα ενθουσιαζόσουν!

Λέτε λοιπόν αυτή να είναι η αρχή μιας νέας τάσης στο χώρο των κοκτέιλ; Tο μέλλον θα δείξει…