Ποιος δεν αγαπάει τις τηγανητές πατάτες, το δημοφιλέστερο ίσως πιάτο όλου του κόσμου; Οι Νεοϋρκέζοι όμως δεν της αγαπούν απλά, τις λατρεύουν τόσο ώστε τις έκαναν μουσειακά εκθέματα!

Το “Fries of New York” δεν είναι ένα νέο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη που έχει ως βασικό πιάτο του τις τηγανητές πατάτες, αλλά ένα μουσείο ή για την ακρίβεια μία ασυνήθιστη έκθεση που πραγματοποιήθηκε σε γκαλερί της Νέας Υόρκης, από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου.

fries1

Στην έκθεση συμμετείχαν 80 είδη τηγανητής πατάτας σε διάφορες παραλλαγές, από γνωστά εστιατόρια της Νέας Υόρκης και επειδή επρόκειτο για γνήσια εκθέματα, οι πατάτες δεν τοποθετήθηκαν στη φυσική τους θέση, δηλαδή σε πιάτα, αλλά σε γυάλινους θόλους.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πρωτότυπη αυτή έκθεση, θαύμασαν τους λαχταριστούς πειρασμούς και σίγουρα εύχονταν να μπορούσαν και να τους γευτούν.

tumblr_new1

Η ιδέα για την έκθεση-ύμνο στις τηγανητές πατάτες ανήκει στην αμερικάνικη εταιρεία Sir Kensington’s, που παράγει εξαιρετικές κέτσαπ, μαγιονέζες και μουστάρδες, δηλαδή τις καλύτερες φίλες της τηγανητής πατάτας.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr