Και εκεί που νομίζαμε ότι πλέον δεν μπορούμε να αποκοπούμε περισσότερο από την πραγματικότητα, αφού ούτως ή άλλως είμαστε όλη μέρα μπροστά από μια οθόνη είτε αυτή είναι κινητού, είτε υπολογιστή, μάθαμε για τα vocktails, δηλαδή για τα κοκτέιλ εικονικής πραγματικότητας.

Όλα ξεκίνησαν στο συνέδριο της Association for Computing Machinery Multimedia (ACMM) των ΗΠΑ, όπου ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης παρουσίασαν το vocktail, το ειδικό γυάλινο ποτήρι που μεταμορφώνει τα κοκτέιλ. Μόλις σε σερβίρει κάποιος σε αυτό το ποτήρι, ένα φωτάκι LED αλλάζει το χρώμα αλλά και τη γεύση του ποτού, κάνοντάς το πιο γλυκό, αλμυρό ή πικρό, χάρη στα μικροσκοπικά ηλεκτρόδια που βρίσκονται στο χείλος του ποτηριού, τα οποία ενεργοποιούν ανάλογα τους γευστικούς υποδοχείς της γλώσσας. Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς η συσκευή αυτή έχει την ικανότητα να μεταβάλλει και τη μυρωδιά του κοκτέιλ, χάρη στο μικρό σωλήνα που έχει στο πλάι του, ο οποίος απελευθερώνει εσάνς διάφορων φρούτων και μπαχαρικών. Όλες αυτές οι παράμετροι ρυθμίζονται εύκολα και γρήγορα ανάλογα με τις προτιμήσεις του καταναλωτή μέσω της ειδικής εφαρμογής στο κινητό.

Και θα αναρωτιέσαι γιατί να υποστείς όλη αυτήν την ταλαιπωρία και να μην παραγγείλεις απλά το ποτό που από την αρχή ήθελες. Η επικρατέστερη απάντηση είναι πως η συσκευή αυτή ανταποκρίνεται στις ανάγκες όσων θέλουν να γλιτώσουν μερικές θερμίδες, καθώς θα μπορούν να πίνουν νερό και να νομίζουν ότι πίνουν κρασί, λεμονάδα και να νομίζουν ότι πίνουν βότκα. Σατανικό!