Θέλεις να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία να κυνηγήσεις και να συλλέξεις την τροφή σου, χωρίς να εγκαταλείψεις την άνεση του σπιτιού σου; Το Future Hunter – Gatherer είναι το απόλυτο εργαλείο για τους σύγχρονους κυνηγούς και τροφοσυλλέκτες.

Λένε ότι η εμπειρία του να πιάνεις μόνος σου την τροφή σου δεν συγκρίνεται με τίποτα. Από την άλλη όμως, ποιος έχει χρόνο για ψάρεμα; Και όμως υπάρχει λύση. Ο λόγος για το Future Hunter – Gatherer, το gadget που σχεδίασε η Pan Wang, φοιτήτρια βιομηχανικού σχεδίου στο πανεπιστήμιο Central Saint Martins.

002Electrolux-d-l-2014-Pan-Wang1

Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα σύστημα που κάνει τη συλλογή τροφών, διασκεδαστικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια. Τοποθετούμε το Future Hunter – Gatherer στην κουζίνα μας και κάθε μέρα επιλέγουμε τι τροφή θέλουμε να “κυνηγήσουμε”, όπως για παράδειγμα ψάρια. Πατάμε την αντίστοιχη επιλογή και τα βλέπουμε να περνούν από μπροστά μας, περιμένοντας να τα πιάσουμε. Απίστευτο;

Βέβαια, τα λαχταριστά ψαράκια είναι στην πραγματικότητα ολογράμματα, τα οποία επιτρέπουν στο χρήστη να παίξει το παιχνίδι της συλλογής της τροφής. Και μετά τι; Θα χορτάσουμε με ολογράμματα; Όχι! Μόλις μαζέψουμε την τροφή, το σύστημα διαβιβάζει μέσω μιας εφαρμογής την παραγγελία στο τοπικό μανάβικο, ιχθυοπωλείο ή υπαίθρια αγορά που αναλαμβάνει να φέρει την παραγγελία στο σπίτι.

Σύμφωνα με τη σχεδιάστρια του Future Hunter – Gatherer, που κέρδισε μάλιστα το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Electrolux Design Lab 2014, στόχος της είναι να γίνει η αγορά των τροφών πιο διασκεδαστική. Παράλληλα, με το σύστημα αυτό δίνεται η ευκαιρία σε όλη την οικογένεια και ειδικά στα παιδιά να κατανοήσουν από που πραγματικά προέρχεται το φαγητό που τρώνε, ενώ όπως υποστηρίζει, έτσι ενισχύονται οι υπαίθριες αγορές και τα μικρά μαγαζιά.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr