Γενικά επικροτούμε τη δημιουργικότητα στην κουζίνα. Όταν, όμως, είδαμε το παρακάτω βίντεο που δείχνει πώς να φτιάξεις σφηνάκια από τυρί γεμισμένα με κρασί, πειστήκαμε πως τελικά και η φαντασία έχει τα όριά της και καλό θα ήταν να μην τα ξεπερνάμε!

cheeseshot

Μπορεί να μην είμαστε οινολόγοι, ωστόσο, είμαστε φανατικοί θαυμαστές του γλυκού αυτού ποτού και αρνούμαστε να δεχτούμε ότι αυτό το δημιούργημα είναι κάτι που θα έφτιαχνε κανείς με τη θέληση του! Η όλη διαδικασία, όπου πρέπει να λιώσεις το τυρί, να το βάλεις σε φόρμες και μετά να περιμένεις να κρυώσει για να σταθεροποιηθεί, ειλικρινά δεν μοιάζει σωστή. Μπορεί ο συνδυασμός κρασιού-τυριού να έχει καθιερωθεί ως ο πλέον κλασικός, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα δεχτούμε να απολαύσουμε ένα από τα αγαπημένα μας, εκλεκτά κρασιά με ένα οποιοδήποτε τυρί, πόσο μάλλον με ένα φτηνό τσένταρ, το οποίο έχει αλλάξει τόσες μορφές και έχει μουλιάσει στο ποτό. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε “έγκλημα” και ασέβεια προς όλους τους sommeliers του κόσμου!

cheeseshot3

Ύστερα από όλα αυτά, θα πρέπει να πούμε πως σαφώς χειροκροτούμε την προσπάθεια και την ευρηματικότητα της συγκεκριμένης συνταγής, ωστόσο, εμείς θα προτιμήσουμε να απολαμβάνουμε το κρασί μας με τον κλασικό τρόπο, σε ψηλό γυάλινο ποτήρι μαζί με μια πιατέλα (στο πλάι βεβαίως) με διαλεχτά τυριά και φρούτα.

Δείτε επίσης
12 κανόνες για καλό ταίριασμα κρασιού και φαγητού

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr