Η μπανάνα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα, καθώς είναι εύκολο να την πάρεις μαζί σου για σνακ, είναι ιδιαίτερα θρεπτική και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, πρόσφατα μάθαμε ότι οι μπανάνες δεν είναι μόνο κίτρινες, αλλά και μπλε!

Η μπλε μπανάνα φυτρώνει στην περιοχή της Χαβάης, ονομάζεται Blue Java Banana και η γεύση της θυμίζει βανίλια. Μάλιστα, η υφή της μοιάζει με εκείνη του παγωτού, παρόλο που δεν είναι κρύα. Η ποικιλία Blue Java Banana είναι δύσκολο να βρεθεί εκτός Χαβάης και εξαιτίας της σπανιότητας της έχει κόστος 3.500 δολάρια, γεγονός που την εντάσσει στη λίστα με τα πιο ακριβά φαγητά του κόσμου. Ωστόσο, όπως εξηγεί ο  Ken Love, ειδικός για τα τροπικά φρούτα «Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό είδος, καθώς η συγκεκριμένη ποικιλία στη Χαβάη καλλιεργείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1920».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KULINER SOLO (@solodelicious) on

«Υπάρχουν πάνω από 100 είδη μπανανών στη Χαβάη, όλα με διαφορετική γεύση, αλλά είναι πραγματικά η πιο ενδιαφέρουσα ποικιλία», δήλωσε ο ειδικός στην The Huffington Post. Όπως επεσήμανε ο Ken Love, τα φυτά μπανάνας μεταλλάσσονται δίνοντας διαφορετικές μπανάνες σε ξεχωριστές ποικιλίες και γεύσεις, όπως οι μπανάνες μήλου (που έχουν νότες γλυκού εσπεριδοειδούς) ή οι μπανάνες Mysore, που έχουν γεύση μούρου. Πρόσθεσε επίσης ότι οι μπανάνες ταξινομούνται συνήθως με βάση τα χρωμοσώματα τους.

Σίγουρα η τιμή της μπλε μπανάνας είναι κάπως αποτρεπτική, ωστόσο, θα αποτελεί σίγουρα μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία το να τη δοκιμάσει κανείς!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Egzotik Bahçem (@tropikseftali) on

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prodotti Rubicone (@rubicone_gelato) on

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr