Μπορεί να έχουμε συνηθίσει τα παγωτά να ξεχωρίζουν για τη γεύση τους, ωστόσο πλέον υπάρχει ένας θεσμός που τα βραβεύει και για το design τους.

Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο διαγωνισμός για design παγωτού, στο πλαίσιο του φετινού London Design Festival. Εκεί σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες κλήθηκαν να δημιουργήσουν ιδιαίτερα σχήματα και μορφές από παγωτό. Μεγάλος νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε η Sally Reynolds, με το παγωμένο γλυπτό «Φόρος τιμής στο Στήθος» (Homage to the Breast).

Ο τίτλος δεν είναι καθόλου τυχαίος, μιας και το παγωτό με γεύση βανίλια και chai masala τριαντάφυλλο, είχε σχήμα γυναικείου στήθους, με έμπνευση από τα κλασικά αγάλματα και αποτίει φόρο τιμής στις γυναίκες. Όπως εξήγησε η δημιουργός του «παίζει με την ιδέα του κύρους των γυναικών, την εποχή της βασιλείας».

Τη δεύτερη θέση στον ίδιο διαγωνισμό κατέλαβε το παγωτό «Παιχνίδια του στόματος» (Mouth Toys), με ντοντουρμά από γεύση κεράσι, με καραμελωμένο τζίντζερ και παπαρουνόσπορο, ενώ τρίτο ήρθε το παγωτό «Bubble-icious», σε σχήμα σαπουνιού και γεύση από ανανά και βασιλικό.

Και οι τρεις δημιουργοί είχαν ετοιμάσει αρχικά κάποια τρισδιάστατα γλυπτά, τα οποία κατατέθηκαν ως η πρόταση τους στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού και στη συνέχεια, τα παγωτά που δημιουργήθηκαν ήταν εμπνευσμένα από αυτά τα γλυπτά.