Πολλές φορές συνηθίζουμε να λέμε πως όταν ένα φαγητό είναι καλά στημένο πάνω στο πιάτο μοιάζει σαν έργο τέχνης! Στην περίπτωση, όμως, του Ρώσου καλλιτέχνη, που είναι γνωστός ως «Ζοοm», η φράση αυτή είναι πέρα για πέρα αληθινή. O καλλιτέχνης δημιούργησε ένα γυναικείο πρόσωπο χρησιμοποιώντας 40.000 κομμάτια κρουτόν! Το 3Χ3 μέτρων έργο του χρειάστηκε 1,5 μήνα για να ολοκληρωθεί και ήταν παραγγελία μιας καφετέριας στη Μόσχα. Αξιοσημείωτο είναι ότι παρότι οι πελάτες στην αρχή δεν φαινόντουσαν να παρατηρούν το πορτρέτο μόλις κατάλαβαν τι είναι ενθουσιάστηκαν. Μάλιστα, αν το έργο δεν… «φαγωθεί» μπορεί να διατηρηθεί για χρόνια.

https://www.facebook.com/DailyMail/videos/773983133118104/

Βεβαία με την έξαρση των social media το φαγητό περισσότερο από πότε έχει αποκτήσει μια περισσότερη καλλιτεχνική υπόσταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν αυτά τα αβγά μάτια στο Instagram.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Αμερικανός καλλιτέχνης Harold Caudio, που δημιουργεί μοναδικά πορτραίτα ανθρώπων με παγκόσμια επιρροή χρησιμοποιώντας ένα πολύ ασυνήθιστο υλικό, τα πολύχρωμα καραμελάκια. Tέλος, χαρακτηριστικές είναι και οι δημιουργίες της Shana Colwes, που μετατρέπει τις συνταγές σε πραγματικά έργα τέχνης.