Η Ουκρανή Dinara Kasako δημιουργεί γλυκά που η αψεγάδιαστη γεωμετρική τους λεπτομέρεια και αισθητική τους είναι τόσο εντυπωσιακά που ξεχνάς ότι τρώγονται.

cake1

cake2

Το υπόβαθρο της δημιουργού τους υπάγεται στο πεδίο της αρχιτεκτονικής και του 3D σχεδιασμού με τα οποία ασχολούνταν για αρκετά χρόνια πριν ανακαλύψει τη μεγάλη αγάπη της για τη ζαχαροπλαστική, οπότε τα γλυκά- έργα τέχνης έχουν γερή καλλιτεχνική βάση… Όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες, μοιάζουν περισσότερο με εκθέματα σε μουσείο μοντέρνας τέχνης παρά με γλυκά.

cake3

cake4

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι η Kasako είναι κυρίως αυτοδίδακτη ενώ βελτίωσε την τεχνική της παρακολουθώντας εξειδικευμένα σεμινάρια δίπλα σε έμπειρους επαγγελματίες και κάνοντας στο σπίτι της πολλούς πειραματισμούς για να πετύχει απόλυτα ακριβές αποτέλεσμα σε σχήμα, όγκο, σύνθεση, χρώμα και υφή. Η καλλιτεχνική οπτική της φαίνεται εξάλλου και από το πώς αντιμετωπίζει τα γλυκά της προσπαθώντας να συνδυάζει αρμονικά αρχιτεκτονική και σχέδιο με τη ζαχαροπλαστική. Όσο για το περιεχόμενο, παντεσπάνι, μους σοκολάτας, κονφί μούρων, ζύμη σαμπλέ και μαρέγκα είναι μερικά από αυτά που συνθέτουν τα νόστιμα αυτά έργα τέχνης.

Δείτε επίσης:
Αυτές είναι οι πιο όμορφες τούρτες που έχεις δει
Κι όμως, δεν είναι αυτό που νομίζεις