Ένα από τα πράγματα, που χαρακτηρίζει τη χωρά μας είναι το ζεστό της κλίμα και κάπως έτσι ό, τι έχει να κάνει με το υπερβολικό κρύο μας φαίνεται αρκετά μακρινο. Έτσι βρήκαμε ενδιαφέρον ένα είδος «πειράματος», πως, δηλαδή, το κρύο μετέτρεψε μια μπανάνα σε σφυρί!

Ας δούμε, λοιπόν, τι συνέβη. Στη Σάκχα, μία από τις πιο κρύες περιοχές της Ρωσίας, οι ντόπιοι ξέρουν πολύ καλά τι θα πει κρύο, καθώς εκεί το θερμόμετρο δείχνει-53 βαθμούς Κελσίου. Όπως θα δείτε και στο video του Rt κάτοικος της περιοχής παρουσιάζει τι συμβαίνει με τρόφιμα και αντικείμενα, που όλοι χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. «Πρωταγωνίστρια» του βίντεο είναι μια μπανάνα, που εξαιτίας του κρύου μετατρέπεται σε κανονικότατο σφυρί και χτυπάει μια πρόκα. Δείτε το βίντεο, το οποίο πραγματικά είναι εντυπωσιακό.

Η μπανάνα είναι μάλλον το «βασικό» φρούτο σε όλες τις χώρες για αυτό και χρησιμοποιήθηκε και στο πείραμα. Υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα, που ενδεχομένως να μην ήξερες για τις μπανάνες, όπως για παράδειγμα, ότι δεν υπάρχουν μόνο κίτρινες μπανάνες, αλλά και μπλε. Η μπλε μπανάνα φυτρώνει στην περιοχή της Χαβάης, ονομάζεται Blue Java Banana και η γεύση της θυμίζει βανίλια.

Μάθε περισσότερα για τις μπανάνες:
Το μυστικό για να αγοράζεις πάντα τις καλύτερες μπανάνες

Θα μπορούσαμε να ζήσουμε μόνο με μπανάνες;

Τέλος στις μαύρες μπανάνες βάζει Έλληνας επιστήμονας!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr